Oklahoma: Ghid pentru protejarea tinerilor, intr-o societate care nu isi onoreaza casatoriile

Pr. Constantin Nasr s-a pensionat recent din funcţia de paroh al Bisericii Ortodoxe antiohiene Sfântul Ilie, din Oklahoma City. Acesta s-a retras în luna august 2011, iar biserica are un nou preot şi lider, Pr. Ioan Salem. Cu toate acestea, Nasr rămâne un preot la fel de activ ca şi mai înainte, continuând să îi întâmpine pe parohieni cu zâmbetul larg cu care îi obişnuise.

Acesta a reuşit să-şi încheie şi să ofere spre vânzare cartea sa, "Stăpânirea artei Căsătoriei", concepută pentru a oferi o serie de informaţii şi sprijin preoţilor, în acordarea sfaturilor destinate cuplurilor căsătorite. De asemenea, cartea mai poate servi şi ca ghid pentru cuplurile căsătorite.

Căsătoria, a spus el, cere multă dăruire de sine, dorinţă de adaptare şi comunicare.

Nasr a mai declarat că cuplurile căsătorite de astăzi au nevoie de indicaţii despre modul în care îşi pot proteja unirea lor, într-o societate care nu pare să-şi onoreze căsătoriile. El a mai spus că ar dori, de asemenea, să vadă mai multe cupluri care primesc o astfel de consiliere premaritală, înainte de a merge la Altar.

"Căsătoria este o Taină Sfântă, pe care a instituit-o Domnul nostru", spune Nasr. "Este la fel ca o grădină. Trebuie să o curăţăm, să o fertilizăm şi să-i dăm apă. Trebuie să investim în ea, pentru a ne bucura de roadele muncii noastre", mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.