Intalnire dedicata mentinerii credintei evanghelice in Pennsylvania

Două uniuni creştine bisericeşti iau în discuţie provocările menţinerii unei credinţe evanghelice corecte. Biserica Luterană – Sinodul din Missouri (LCMS) şi Biserica Anglicană din America de Nord (ACNA), se află în Fort Wayne, Indiana, pentru discutarea tendinţelor în biserica modernă.

Evenimentul este al treilea, dintr-un total de patru, destinate dialogului între membrii celor două Biserici, început în 2010. Părţile s-au reunit la Seminarul Teologic Concordia, sub tema: "Probleme contemporane cu care se confruntă Biserica din America de Nord".

În timp ce cele două confesiuni nu sunt biserici partenere, reprezentanţii lor spun, în cadrul forumului, că abordează teme despre modul în care cultura a afectat Biserica – cum ar fi “căsătoria” între persoane de acelaşi sex, adopţia de copii de către homosexuali, hirotonia femeilor şi hirotonia bărbaţilor homosexuali.

Următoarea sesiune de dialog este planificată pentru 12-13 mai 2012, în campusul Seminarului episcopal reformat din Blue Bell, Pennsylvania, având ca temă "Autoritatea în Biserică", mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.