(10*FOTO) Slujba la Biserica Siroca din Godeanu – oct. 2011

Pe 16 octombrie 2011, în Duminica a XXI-a după Rusalii, a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul VII Ecumenic, locuitorii satelor Şiroca şi Marga din comuna Godeanu au venit dis-de-dimineaţă la biserică pentru a participa la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi la hirotonia unui preot pentru comunitatea lor, informeaza pentru Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor din zona, jurnalist Catalin Cernatescu.

Slujba arhierească a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi în biserica de la Şiroca ce datează de la sfârşitul veacului al XIX-lea.

La momentul potrivit, părintele diacon Aurelian Ghiţă a primit Harul lui Dumnezeu şi Taina Preoţiei prin rugăciunile şi punerea mâinilor arhiereului pe creştet şi a fost instalat ca păstor al turmei lui Hristos din această deosebită zonă montană, pentru a sluji nevoilor spirituale ale credincioşilor.

Creştinii, oameni de bine ai acestui sat, au fost profund recunoscători chiriarhului lor pentru aducerea părintelui Aurelian Ghiţă în parohia Marga, lipsa unui îndrumător duhovnicesc şi a unui sfătuitor de suflet fiind acută.

Totodată, credincioşii l-au încurajat pe proaspătul hirotonit, făcând promisiunea înaintea lui Dumnezeu şi a chiriarhului de a nu lipsi vreodată de la Sf. Liturghie.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte a îndemnat pe credincioşi să colaboreze cu părintele paroh, spre rod duhovnicesc bogat şi spre mântuirea colectivă, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de contributor: jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.