Surpinzandu-i pe cei de fata, pentru prima oara Patriarhul Ecumenic ortodox, Bartolomeu I, se foloseste de tehnica web: videoconferinta Via Skype

Spre surprinderea celor care s-au aflat de fata, Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului s-a adresat personal, simultan, Adunării Clerici-Laici şi Conferinţei Philoptochos a Mitropoliei Ortodoxe Greceşti din Chicago prin intermediul videoconferinţei, în reţeaua web Skype, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Creştinii grec-ortodocşi din toate cele 59 de parohii ale Mitropoliei de Chicago au putut să primească astfel binecuvântările Sanctităţii Sale, şi să îi transmită acestuia, rugăciunile lor, pentru sănătate şi succes, în continuare, în misiunea sa.

Este pentru prima dată când Patriarhul Ecumenic foloseşte această metodă de comunicare, pentru a se adresa fiilor săi spirituali, în cadrul unei Adunări Mitropolitane din Statele Unite. Tema Adunării a fost "Creştinismul Ortodox în lumea contemporană", iar cancelarul Mitropolitan, Episcopul Demetrios de Mokissos, a remarcat faptul că acest pas inainte în comunicare a fost doar un alt exemplu de avansare a inovaţiei în Misiunea Bisericii.

Sanctitatea Sa a adăugat: "suntem capabili să observăm prezenţa lui Hristos pe chipul fiecărei fiinţe umane şi să distingem linia lui Hristos în toată creaţia. Hristos este, într-adevăr, în lumea contemporană şi în mijlocul nostru".

Urându-le Clericilor şi Laicilor şi Conferinţei Philoptochos succes, Patriarhul Ecumenic a mai subliniat necesitatea de a nu "uita să răspundem la nevoile aproapelui nostru, în special în aceste vremuri dificile pe plan mondial. Biserica, întotdeauna va deveni Biserică, atunci când se va alătura şi se va îngriji de cei mai vulnerabili".

Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din America, prin IPS Arhiepiscopul Demetrios şi Comitetele Executive ale Consiliului Eparhial şi de conducere, are în programul viitor o vizită în Fanar, în scopul participării la evenimente, mese festive şi la concertul Protopsalţilor Alkistis din Atena. Data plecării este programată pentru 19 octombrie 2011, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.