Vice-presedintele departamentului de relatii externe al Patriarhiei Moscovei s-a intalnit cu diplomatii tarilor UE

Conform datelor primite din Moscova, în data de 12 octombrie 2011 a avut loc o reuniune a diplomaţilor din ţările Uniunii Europene, cu vice-preşedintele departamentului de relaţii externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Egumenul Filaret Bulekov, vice-preşedinte al departamentului de relaţii externe al Patriarhiei Moscovei, s-a întâlnit cu diplomaţii ţărilor Uniunii Europene, la sediul de reprezentare, în capitala rusă.

"Întâlnirea a avut loc în cadrul consultărilor lunare ale şefilor de sub-departamente ale ambasadelor statelor Uniunii Europene la Moscova, la care sunt invitaţi, de obicei, reprezentanţi ai cercurilor politice, antreprenori, reprezentanţi din lumea culturii.

Pentru prima dată, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost implicat în acest tip de eveniment. Egumenul Filaret a discutat despre relaţiile dintre Patriarhia Moscovei şi instituţiile Uniunii Europene, stabilind poziţia Bisericii vizavi de evenimentele publice", informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.