Amfilohije critica si acuza autoritatile din Muntenegru de persecutie

Conform unor date primite de la membri-abonati Lacasuri Ortodoxe aflati in zona Podgoric, Mitropolitul de Muntenegru şi Litoral, Amfilohije, a acuzat autorităţile din Muntenegru de persecutarea Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) şi a preoţilor săi.

Amfilohie a avertizat că cei care au luptat împotriva lui Dumnezeu au fost întotdeauna pedepsiţi.

Amfilohije a criticat autorităţile din Muntenegru pentru restricţionarea construirii de biserici şi favorizarea Bisericii Ortodoxe Muntenegrene (CPC) non-canonică şi nerecunoscută oficial, conform rapoartelor mass-media din Podgorica.

Mitropolitul a subliniat faptul că CPC a primit cea mai mare parte a fondurilor, din partea autorităţilor de Stat, al căror scop a fost să distrugă Biserica Ortodoxă Sârbă (SPC), care a existat în Muntenegru de secole.

Amfilohije a mai declarat, de asemenea, că preoţii SPC şi el însuşi au fost persecutaţi în Muntenegru, în timp ce conducerea Muntenegru, care împinge în sărăcie oamenii şi distrug sute de companii, nu a fost judecată.

"Oamenilor li se spune, în Biserică, să nu mintă, să nu fure, să nu ucidă, să nu jefuiască sau să distrugă, ci să mănânce rodul muncii mâinilor lor", a subliniat Amfilohije, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.