Theodoros al II-lea, Patriarhul Alexandriei si al Intregii Africi, a vizitat Centrul Misionar Sf. Gheorghe din Marondera, Zimbabwe

Luni, 10 octombrie 2011, Preafericitul Părinte Theodoros al II-lea, Patriarh al Alexandriei şi al Întregii Africi a vizitat Centrul Misionar Sfântul Gheorghe din Marondera, aflat la 75 km de capitala Zimbabwe, Harare.

"Sunt imprimate semne clare aici, ale contribuţiei grecilor, care si-au dedicat efortul lor misionar celui de-al Doilea Tron Patriarhal", a declarat Întâistătătorul, atunci când a intrat în Biserica Sfântul Gheorghe, însoţit de IPS Serafim de Zimbabwe şi Angola şi de Vicarul Patriarhal de Cairo, Episcopul Nikodimos de Nitria.

Preafericirea Sa le-a mulţumit preşedintelui Vaio Prantzos şi membrilor Frăţiei Misiunilor Externe din Salonic pentru contribuţiile financiare pe care aceştia le-au oferit. De asemenea, el a mai făcut referire la contribuţia Mitropolitului precedent, acum Mitropolitul Gheorghe de Accra, precum şi la IPS Serafim de Zimbabwe, pentru tot ce a făcut în Marondera, pentru ortodocşii indigeni din Africa, greci şi ciprioţi, care locuiesc aici.

El l-a mai felicitat, de asemenea, pe Părintele Ioannis – preotul paroh, unul dintre absolvenţii Academiei Patriarhale a Alexandriei – Sfântul Atanasie, pentru slujirea sa plină de roade, ca preot.

Acesta a donat, la final, pachete cu alimente, familiilor din zonă, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.