Patriarhul nu poate avea prieteni si nici macar o zi de odihna…

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii mărturiseşte că nu are prieteni şi nici măcar o singură zi liberă, conform unor rapoarte de ultimă oră, emise de Interfax.

"Patriarhul nu poate avea prieteni; el are turma sa, iar prietenia în sensul ei obisnuit, de zi cu zi, este practic imposibil să existe, pentru că întreaga sa energie va fi consumată ca păstor", a spus capul Bisericii Ortodoxe Ruse, într-un interviu acordat canalelor, rusesc şi românesc, ale Televiziunii din Chişinău, Republica Moldova.

"Solitudinea mă va însoţi până la sfârşitul zilelor mele ca Patriarh, asemenea cazului tuturor predecesorilor mei".

Patriarhul a mai zis că nu are nicio şansă să se relaxeze, din cauza documentelor care se adună pe biroul său, chiar si atunci când nu călătoreşte sau organizează reuniuni. "Am de citit până la 300 de pagini pe zi", a spus el, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.