Sinodul Episcopilor Ortodocsi din Franta isi exprima solidaritatea cu coptii din Egipt

În urma evenimentelor tragice care au şocat întreaga lume, din nou, suferite de copţii din Egipt, Sinodul Episcopilor Ortodocşi (AEOF) din Franţa a emis o declaraţie ieri, 12 octombrie 2011, în care se spune printre altele:

“Pentru încă o dată, violenţe de nedescris întristează comunitatea creştinilor copţi din Egipt, care a suferit multiple abuzuri din cauza intoleranţei.

Episcopii Ortodocşi din Franţa condamnă în cei mai fermi termeni evenimentele tragice de duminica trecută, îndreptate împotriva copţilor.

Ei se roagă pentru cei răniţi şi pentru familiile victimelor şi adresează Bisericii Copte condoleanţele lor frăţeşti", informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.