Dupa dezastrul din Japonia, liderii religiosi exploreaza “un alt mod de viata”

Conform datelor primite de la membri-abonaţi aflaţi în Tokyo, lanţul cutremur-tsunami -accident nuclear face ca poporul japonez să-şi reevalueze starea şi societatea şi să reia în considerare echilibrul dintre lucrurile spirituale şi cele materiale.
Ce rol are religia în acest mediu?

Aceasta a fost una dintre întrebările luate în discuţie în cadrul unui simpozion interreligios, organizat în data de 10 octombrie 2011, în Tokyo.

Simpozionul a fost intitulat: "Cu gândul la catastrofele naturale şi religie: în căutarea unui alt mod de viaţa", şi a fost susţinut de mai multe grupuri budiste şi de Proiectul Japonez de Coordonare pentru Religie în caz de Catastrofă.

Echilibrul spirit-materie este cheia construirii unei noi civilizaţii, în urma dezastrelor din 11 martie 2011, a declarat Ahangamage Tuda Ariyaratne, liderul Mişcării Sarvodaya Shramadana din Sri Lanka, un cunoscut budist din organizaţia bazată pe dezvoltarea comunităţilor mici, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.