Patriarhul Kirill a primit cea mai inalta distinctie a Republicii Moldova

În data de 9 octombrie 2011, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a primit cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova, Ordinul Republicii, într-o ceremonie solemnă, organizată la Palatul Republicii, din Chişinău – capitala Republicii Moldova, informează Serviciul de presă LONews.

După cum se menţionează în decretul şefului de stat, primatul Bisericii Ortodoxe Ruse a primit acest ordin, pentru "serviciile speciale în conservarea şi dezvoltarea valorilor spirituale şi morale, pentru îndelungata sa muncă rodnică în consolidarea tradiţiilor ortodoxe şi pentru contribuţia sa la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor dintre popoarele rus şi moldovenesc".

Preşedintele Moldovei a mai spus, înmânându-i Preafericirii Sale ordinul: "Acest ordin este o expresie a relaţiilor înalte dintre Biserică şi Stat, în Republica Moldova. Este o evaluare a activităţii dumneavoastră în atingerea marelui obiectiv de consolidare a unităţii ortodoxe şi de regenerare creştină. Idealurile dvs. şi valorile ortodoxe slujesc ca ghid, nu numai în viaţa dumneavoastră, ci şi în viaţa ţărilor şi popoarelor noastre. Astăzi, de vocea şi de autoritatea dumneavoastră este nevoie ca niciodată, deoarece, indiferent de opiniile politice şi de credinţele religioase, noi toţi lucrăm în scopul atingerii aceluiaşi obiectiv – o viaţă demnă şi prosperă, paşnică, a oamenilor", informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.