Proiecte comune ale Patriarhiei Romane cu Consiliul Pontifical pentru Cultura

În ziua 12 octombrie 2012, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audienţă pe Eminenţa Sa, Cardinalul Gianfranco Ravasi, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, aflat în vizită în România. La întrevedere au mai participat Excelenţa Sa Francisco-Javier Lozano, nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova şi Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României la Vatican.

Eminenţa Sa Cardinalul Gianfranco Ravasi a mulţumit pentru primire şi a propus Patriarhie Române colaborarea in câteva proiecte culturale ale Consiliului Pontifical pentru Cultură în următorii ani, dintre care menţionăm:

– Organizarea împreună cu instituţii publice de Stat din România şi Italia, în anul 2012, declarat Anul culturii române în Italia, a unor expoziţii de artă bizantină şi concerte de muzică religioasă ortodoxă românească, precum şi a altor manifestări despre arta şi cultura românească contemporană;

– Organizarea de manifestări aniversare la Roma şi Milano în anul 2013, atunci când se împlinesc 1700 de ani de la Edictul de la Milano al Sfântului Împărat Constantin cel Mare (313-2013);

– Organizarea în următorii ani a unui congres internaţional interdisciplinar cu tema Teologie, Ştiinţă şi Filozofie;

– Organizarea unui simpozion internaţional cu tema Artele şi credinţa.

Patriarhul României a apreciat propunerile de colaborare şi a menţionat că recent Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc a hotărât să propună Sfântului Sinod proclamarea anului 2013 ca Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai propus organizarea unor pelerinaje, pe urmele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la Roma, Ierusalim şi Constantinopol.

În timpul întrevederii, s-a mai discutat despre posibilitatea unei vizite pastorale a Patriarhului României în Italia (2013), informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.