Alte marturisiri si trairi din pelerinajul Icoanei facatoare de minuni, Iveron, a Maicii Domnului din Hawaii

Conform unor informaţii din Jackson, Ohio, Nicholas Kozak a asistat la un miracol, care speră să-i convingă şi pe alţii că Dumnezeu este real, informeaza serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, punandu-va la dispozitie marturisiri primite de la membri-abonati aflati in zona.

"Sper ca icoana să fie o dovadă vie pentru oricine se află în căutarea credinţei şi adevăratei întâlniri cu Domnul", a declarat Kozak, în vârstă de 17 ani, din Green. "Cum altfel poţi explica smirna provenind din icoană, cu excepţia faptului că este ceva de la Dumnezeu"?

Kozak s-a aflat printre mulţimea celor 300 de persoane care s-au adunat joi, 6 octombrie 2011, la Biserica Ortodoxă Sârbă Sfântul Gheorghe, cu aproximativ 100 de locuri, pentru o slujbă specială de mulţumire, închinată Maicii Domnului, din Icoana Iveron a Preasfintei Fecioare Maria din Hawaii.

Icoana aflata in pelerinaj (vezi ARHIVA), din care izvorăşte mir dulce-mirositor, o substanţă uleioasă (identificată ca fiind smirnă), a fost recunoscută oficial în 2008, ca fiind miraculoasă şi demnă de veneraţie, de către Biserica Ortodoxă Rusă din Afara Rusiei.

De atunci, numeroase minuni – inclusiv vindecări de orbire, cancer, posedări demonice, paralizie, boli de rinichi şi dureri cronice – i-au fost atribuite acesteia.

Mica Icoană, care are este aproximativ 7 inch, pe 9 inch (17.8cm/22.9 cm), montată într-o ramă de 1 inch (2.54 cm), din lemn, a călătorit prin mai mult de 250 de biserici ortodoxe din America de Nord şi a fost venerată de aproximativ 250.000 de oameni din medii diferite şi de credinţe diferite, cu Binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Ruse.

Icoana Iveron, care o reprezintă pe Maica Domnului, este găzduită permanent de către Biserica Ortodoxă Rusă din Honolulu, fiind o replică a Icoanei Iveron a Maicii Domnului din Montreal, realizată în Rusia. Icoana Iveron, originală, a Maicii lui Dumnezeu, este adăpostită în Mânăstirea antică Iveron, aflată pe peninsula Muntelui Athos din Grecia.

Oprirea în acest loc, ca parte a unui pelerinaj pe Coasta de Est, a coincis cu cea de-a patra aniversare a zilei în care proprietarul icoanei a descoperit substanţa uleioasă care izvoraste din aceasta.

În timpul slujbei din Ohio, 10 preoţi ortodocşi au înconjurat icoana, făcând semnul crucii, tămâind şi oficiind slujba de rugăciune. Proprietarul icoanei, care a primit-o cadou în 2007, a împărtăşit povestea descoperirii smirnei care curgea din aceasta.

Nectarios mărturiseşte că a început să simtă un miros puternic de trandafiri, provenind din zona în care icoana era plasată în casa sa. Căutând sursa acelui miros, el a observat icoana, care o înfăţişează pe Maria, mama lui Iisus, scăldată într-o substanţă uleioasă. După ce Nectarios l-a anunţat pe preotul din parohia sa, icoana a fost adusă în biserică şi, ulterior, la Sinodul din San Francisco al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei.

Nectarios a mai mărturisit cum sora sa a fost vindecată de cancer şi modul în care un slujitor al Altarului, orb, şi-a recăpătat vederea, după ce a fost uns cu mir în timpul unei slujbe de rugăciune.

"Cel mai mare miracol ramane insa schimbarea din inima unui om care vine în faţa acestei icoane sfinte şi vrea să facă mai mult bine, să fie mai bun", a spus Nectarios, pentru cei adunaţi în biserică. "Maica lui Dumnezeu vrea să ne ofere ceva ce putem atinge, aici, conducându-ne prin ceva ce vedem înspre ceva ce nu vedeam… Ea ne duce către Fiul său. Putem să nu ţinem cont de asta?”.

Michael şi Joanne Zulia, din Wadsworth, nu au avut însă intenţia să neglijeze puterea lui Dumnezeu. Tinerii au participat la slujba de mulţumire, pentru minunile care au avut loc deja în viaţa lor. Ei au mers, de asemenea, pe drumul spre biserică, pentru a cere binecuvântări pentru cei trei copii şi cei trei nepoţi ai lor.

"Primul miracol a fost acela al recuperării şi vindecării mele, în urma unui accident de tractor-remorcă (gen TIR) care mi-a cauzat o leziune pe creier.", a spus Michael Zulia. "Aceasta s-a întâmplat în ianuarie 2010. Apoi, în mai 2010, soţia mea a avut un accident grav. Ea a fost prinsă în maşina proprie, cu benzina vărsându-se în interior. Dar a supravieţuit şi Dumnezeu a vindecat-o, de asemenea. Acesta a fost cel de-al doilea miracol".

Deşi Zulias veneau la biserică, având o credinţă puternică în Dumnezeu, credinţa lor a fost întărită atunci când aveau să miroasă şi parfumul de trandafiri şi să vadă substanţa uleioasă izvorând din icoană.

Chiar daca icoana, care este o copie după copie, a fost acoperită cu sticlă, substanţa uleioasă a rămas vizibilă. La sfârşitul slujbei, credincioşii strânşi la rugăciune s-au îndreptat pe rând spre icoana aşezată în partea din faţă a bisericii. Unul câte unul, au venerat icoana şi au fost unşi de preotul paroh cu substanţa uleioasă care trece dincolo de sticlă şi umezeste bucăţelele de vată aşezate în partea de jos a icoanei.

"Acest lucru este uimitor! Miroase a trandafiri, imediat ce te apropii de icoană", a spus Joanne Zulia. "Nu am mai întâlnit aşa ceva. Cred că Dumnezeu ne spune că El încă este cu noi", informează Serviciul de presă LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

O copie a acestei icoane, în format mic, şi câteva picături de mir provenit de la această Icoană făcătoare de minuni, din Hawaii, a fost dăruită, prin bunătatea lui Dumnezeu, de către Biserica din Hawaii, administraţiei Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe, inca din anul 2010 – ziua de naştere a preşedintelui agenţiei coincide cu data de cinstire a Sfintei Icoane).

Iată şi un comunicat al Bisericii, care însoţeşte Icoana:
"Era în octombrie 2007, pe când un credincios, Reader Nectarios, a simţit un miros puternic de trandafiri provenind din zona în care Icoana era aşezata în casa sa. Pe măsură ce s-a apropiat de zona cercetată, cu intenţia de a descoperi sursa acelei arome puternice, a observat că Icoana Maicii Domnului, pe care el o primise cadou, era complet scăldată în mir frumos mirositor. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusă la biserică şi a fost ştearsă şi uscată complet. O slujbă de mijlocire a avut loc înaintea icoanei şi, până la sfârşitul slujbei, Icoana era din nou scăldată în smirnă, biserica fiind umplută de parfumul de trandafiri.

"Din această zi, foarte mulţi oameni din toate mediile etnice şi religioase vin să venereze Icoana Maicii lui Dumnezeu şi să ceară ajutorul ei, pentru necazurile şi lipsurile lor, precum şi pentru bolile lor fizice şi nevoile spirituale".

În iunie 2008 Arhiepiscopul Kyrill, episcopul de San Francisco, al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, a recunoscut-o oficial, ca fiind miraculoasă şi autentică: "Icoana Iveron a Maicii Domnului, izvorâtoare de mir". Ea, acum, călătoreşte în Statele Unite, pentru venerare, continuând să izvorască mir, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

ACATISTUL MAICII DOMNULUI “PRODROMITA”, si despre pomenirea icoanei facatoare de minuni (12 iulie)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.