Vocea Coptilor din Washington condamna atacul barbar musulman indreptat impotriva crestinilor

Vocea Copţilor a condamnat cu fermitate atacul barbar al musulmanilor, îndreptat asupra Bisericii Copte Marinab, situată în Edfo, Aswan, în Egiptul de Sus, care a provocat distrugeri complete, sub privirile militarilor care nu au intervenit.

În plus, condamnăm cu fermitate atacul brutal al poliţiei militare asupra protestanţilor paşnici, copţi, în faţa Televiziunii Maspiro şi a clădirii Radio. Autorizările actuale militare indică în mod clar faptul că regimul Mubarak este încă la conducerea Egiptului. Mohamed Tantawy, care l-a servit pe Mubarak aproape douăzeci de ani, a compromis poziţia actuală de lider al consiliului militar, din cauza Salafi şi a Frăţiei Musulmane, urmărind să-şi protejeze propriile interese câştigate în timpul conducerii Mubarak. Acest dictator nou egiptean continuă trădarea lui Mubarak.

Întreaga lume a văzut cum forţele poliţieneşti, în stil nazist, i-au atacat pe creştinii care se aflau în locul de construcţie a Bisericii Omranya, la sfârşitul anului trecut. În plus, informaţiile recente din cadrul procesului El-Adly, al fostului ministru de Interne, demonstrează implicarea autorităţilor egiptene în fostul atac împotriva Bisericii Sfinţilor din Alexandria, la începutul acestui an, atunci când zeci de oameni nevinovati şi-au pierdut viaţa lor în timp ce ieşeau de la slujbă (vezi ARHIVA). În locul dreptăţii, pentru aceste victime inocente, vedem cum Consiliul interimar militar, aflat la conducere timp de zece luni, continuă să efectueze şi să aprobe aceleaşi activităţi teroriste.

Poliţia egipteană militară a stat şi a privit un atac îndreptat împotriva Ambasadei Israelului, precum şi asupra Bisericii Marinab din Egiptul de Sus, fără a interveni. Aceşti militari au comis un atac agresiv de împrăştiere a copţilor care protestau pentru drepturi egale în faţa Maspero, lansând gloanţe adevărate în mulţime.

Regimul militar interimar este unul fără-de-lege, şi unul în detrimentul bunăstării cetăţenilor, care se tem pentru vieţile lor şi se chinuie să îşi protejeze casele şi familiile lor. Situaţia actuală a copţilor din Egipt este extrem de nesigură şi acum, mai mult decât oricând, necesită atenţia întregii comunităţi internaţionale.

Vocea Copţilor solicită tuturor naţiunilor şi ONG-urilor preocupate de drepturile omului, să activeze canalele politice şi ale puterii militare, dacă este nevoie, pentru a proteja cele mai mult de 18 milioane de copţi, persecutate religios în ceea ce pare a fi un plan de eradicare a egiptenilor adevăraţi ai Egiptului, informează Serviciul de presă LONews, al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.