publicat în: Arhivă

Patriarhul Kirill il lauda pe Putin pentru prevenirea dezmembrarii Rusiei

Conform informaţiilor primite din Moscova, Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii a transmis salutările sale, cu ocazia zilei de naştere a premierului Vladimir Putin, care a împlinit în urmă cu câteva zile vârsta de 59 de ani.

"Dumnezeu v-a dăruit cu darul unor locuri de muncă numeroase şi responsabile, inclusiv în calitate de preşedinte al Rusiei şi de prim-ministru. Mărturisesc că, în mare măsură, datorită eforturilor dumneavoastră au putut fi depăşite tendiţele scindării ţării noastre", a spus Patriarhul în mesajul său de salut, adresat lui Putin, vineri, 7 octombrie 2011, conform Interfax.

Cu "integritatea şi cu o dragostea intensă pentru Patrie", caracteristice acestuia, Putin şi-a exercitat efectiv "greaua misiune a calităţii de şef al guvernului", a spus Patriarhul.

"Ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse, mă bucur la gândul că, prin relaţiile noi, curente, între Biserică şi Stat, precum şi prin participare directă, sunt îndeplinite condiţiile corespunzătoare pentru continuarea cooperării fructuoase între Biserică, pe de o parte, şi Guvernul Rus şi multele sale ministere şi agenţii, pe de altă parte", a mai spus Patriarhul.

"Împreună vom demonstra grija pentru sănătatea morală a naţiunii, pentru întărirea păcii şi a acordului public, precum şi pentru consolidarea autorităţii internaţionale a Rusiei", a spus acesta.

Patriarhul Kirill i-a urat lui Putin să aibă "o stare bună de sănătate, sub conducerea lui Dumnezeu, şi succese în muncă, în folosul Patriei", informeaza serviciul de presă LONews.