Patriarhia Georgiei ingrijorata de campania anti-Biserica

Patriarhia Georgiei este îngrijorată de campania "anti-Biserică", prin care are loc o discriminarea a Bisericii Ortodoxe şi a adepţilor săi. Într-o declaraţie lansată de Patriarhie, în urmă cu câteva zile, Sanctitatea Sa Prea Fericitul Catholicos Patriarh al Întregii Georgii, Arhiepiscop de Mtskheta-Tbilisi, Mitropolit de Bichvinta şi Tskhum-Abhazia, Ilia al II-lea, a negat zvonurile legate de existenţa unor confruntări în Sfântul Sinod. "Rezoluţia privind organizaţiile religioase, adoptată de către Sfântul Sinod în această vară, a fost una în unanimitate", a spus patriarhul în declaraţia sa, cerând întregii lumi să stopeze această campanie de calomniere, îndreptată împotriva Bisericii.

În data de 11 iulie 2011, membrii Sfântului Sinod condus de Ilia al II-lea, şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la modificările Codului Civil, care au trecut de Parlamentul Georgian. Modificările în cauză conferă mai multor confesiuni religioase din Georgia statutul de persoana juridica de drept public. Patriarhia din Georgia a lansat un apel imediat către parlamentarii georgieni, să suspende discuţiile parlamentare care au avut loc împotriva voinţei şi fără avizul comun al cetăţenilor Georgiei. "Biserica face totul pentru a proteja drepturile naţiunii sale, dar acum este rândul Guvernului", spunea la acea oră Ilia al II-lea.

Patriarhia a subliniat un mare respect şi prietenia dintre georgieni şi alte etnii care trăiesc în ţară, subliniind faptul că Biserica Ortodoxă a ţinut cont întotdeauna de interesele şi de convingerile lor religioase. Deşi recunoaşte egalitatea confesiunilor religioase în faţa legii, prin Constituţia de Stat şi normele internaţionale, ea a dezaprobat "discriminarea" împotriva cererii juste a cetăţenilor georgieni care formează majoritatea naţională.

Într-un interviu recent acordat unui post de televiziune, preşedintele Mihail Saakaşvili a descurajat confruntările etnice şi religioase, subliniind faptul că Georgia este formată dintr-o diversitate multi-etnică, având religii diferite, şi a adăugat că "duşmanii nu vor reuşi să distrugă această naţiune, dacă ea va rămâne unită”.

În ultima sa declaraţie, Ilia al II-lea le-a cerut coreligionarilor georgieni să înceteze căutarea unor motive de confruntare în cadrul Sinodului şi să rămână în afara "campaniei de calomniere" dusă împotriva Bisericii, pentru a evita orice consecinţe negative pentru ţară, informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.