Evreii viziteaza moscheea incendiata din Tuba-Zangaria

Conform materialelor primite de la membri abonati aflati in Ierusalim, evreii au vizitat o moschee incendiată, în satul de beduini Tuba-Zangaria, în nordul Israelului, în data de 6 octombrie 2011.

Incendierea a fost pusă, conform declaraţiei unei persoane, pe seama extremiştilor evrei, care reprezintă "un dezastru pentru Israel" şi nu reflectă valorile evreieşti.

"Acum este Yom Kippur, Ziua Ispăşirii Evreieşti. Cerem iertare pentru această profanare a numelui lui Dumnezeu. Este o profanare să arzi o moschee şi este o profanare să arzi o sinagogă", a declarat Gadi Gvaryahu, director al Alungă Întunericul, un grup care reuneşte alte 19 grupuri religioase şi laice, pentru sprijinirea toleranţei şi a pluralismului în Israel, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.