Crestinii menoniti sprijina eforturile luterane in actiunea Cornul Africii

Conform informaţiilor primite de la membri-abonaţi din Geneva, o organizaţie susţinută de Biserica Menonită şi-a adus o contribuţie semnificativă în cadrul acţiunii de ajutorare, pornită de Biserica Luterană, destinată taberelor de refugiaţi din Cornul Africii (vezi ARHIVA).

Gestul este unul pe care ambele grupuri l-au interpretat ca pe o expresie practică a reconcilierii celebrate anul trecut.

“Comitetul Central Menonit din Akron, Pennsylvania – o agenţie de dezvoltare – a promis o contribuţie în valoare de 369.500 $, care include plase de ţânţari şi expertiză în proiectele de educaţie”, a declarat Federaţia Mondială Luterană, care gestionează tabăra de refugiati Dadaab, din Kenya, pentru Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, informează Serviciul de presă LONews.

Menoniţii sunt un grup de confesiune creştina anabaptista, numit după Menno Simons Friziei (1496-1561), care, prin scrierile sale, a articulat şi formulat astfel învăţăturile fondatorilor anteriori elveţieni. Învăţăturile menoniţilor au fost fondate pe credinţa lor, atât în misiunea cât şi în lucrarea lui Iisus Hristos, cu mare convingere, în ciuda diferitelor persecuţii din partea statelor romano-catolice şi protestante. Refuzând să participe la lupta cu aceste state, majoritatea a supravieţuit fugind în statele vecine unde familiile tolerau credinţa lor radicală în botezul adulţilor. De-a lungul anilor, menoniţii au devenit cunoscuţi ca formând una dintre Bisericile istorice ale păcii, datorită angajamentului lor în non-violenţă.
Anabaptiştii (rebotezaţii) sunt creştini protestanţi din sânul Reformei Radicale din Europa secolului XVI, având ca descendente directe principale, grupările: Amish, Brethren, Hutterites şi Menoniţii, mai informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.