Delhi: `la crestini gasim angajament, onestitate, cunostinte si dedicatie`

Guvernatorul Tejendra Khanna a felicitat în urmă cu câteva zile comunitatea creştină din Capitala Indiei, pentru contribuţia acesteia, remarcabilă, în cazurile acţiunilor umanitare.

Vorbind cu ocazia inaugurarea Mişcării Tinerilor Ortodocşi Creştini (jubileu), la Şcoala Sfântul Pavel, Hauz Khas, a spus:
"La creştini găsim un total angajament, onestitate, cunoştinţe şi dedicaţie pentru cauză, fiind adevăraţi profesionişti în fiecare domeniu în care activează".

El a felicitat Biserica Ortodoxă a Indiei – înfiinţată de Sfântul Apostol Toma – pentru realizările din domeniul educaţiei şi al serviciilor medicale, prin intermediul a numeroase şcoli în, şi în jurul, Delhi, pentru misiunea medicală Aaya Nagar şi proiectul pus în slujba comunităţii satului Mandavar, în Haryana.

El a spus: "comunitatea creştină contribuie la dezvoltarea multilaterală a omenirii, prin crearea instituţiilor de învăţământ, pronind de la cele de nivel primar şi până la cele mai înalte standarde profesionale". Încurajându-i pe cei aproape 2500 de delegaţi, care au participat la conferinţa de patru zile, sa menţina acest spirit al Creştinătăţii, el a mai spus: "spiritualitatea şi disciplina de zi cu zi ale comunităţii creştine reprezintă un model pentru toţi".

Cu acest prilej, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe, Sanctitatea Sa Papa Baselios Mar Thoma Paulose al II-lea s-a adresat delegaţilor din Bisericile ortodoxe de pe tot globul:
"Trebuie să fim mândri de moştenirea noastră, de rădăcina apostolică şi de tradiţia Bisericii Ortodoxe", informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.