(10 dec) Papa Shenouda al III-lea primeste premiul pentru pace Augsburg, Germania 2011

Patriarhul Întregii Africi, aflat pe Sfântul Scaun Apostolic al Sfântului Marcu Evanghelistul, al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria, primeşte din partea oraşului Augsburg, Germania, Premiul pentru Pace, informeaza serviciul de presa LONews.

Decizia a fost luată în urma cu cateva ore, pentru angajamentul demonstrat de Patriarhul Shenouda al III-lea, în cadrul ecumenismului, şi in calitate de lider al dialogului inter-confesional, inclusiv în relaţiile dintre musulmanii şi creştinii din Egipt.

Premiul va fi înmânat oficial Preafericirii Sale, de către un membru senior şi al Bisericii Anglicane, Wolfgang Huber, în cadrul unei celebrări de amploare, care va avea loc în data de 10 decembrie 2011, în sala de aur a primăriei oraşului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.