Framantari si emotii la primirea Icoanei Maicii Domnului – Iveron – Facatoare de Minuni, din Hawaii

Conform unor materiale primite din Danbury, Connecticut, “Susan Sulich, membră a Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime, se va număra în zilele următoare, printre numeroşii credincioşi ortodocşi din zonă, dar şi printre alţi creştini, care vor avea şansa (poate, o dată în viaţă) de a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, izvorâtoare de mir, din Hawaii.

"Este o oportunitate uimitoare”, ne declară Sulich, un membru care face parte de 4 ani din congregaţia Joe Hill. "Este o ocazie rară, ca o icoană de acest fel să ajungă la noi în parohie. Este, de altfel, şi un eveniment extrem de interesant''.

Părintele Luca Mihail, parohul Bisericii Sfânta Treime, încearcă să se pregătească de această vizită, încă din primăvară, de când îşi dorea de fapt să ajungă aici icoana făcătoare de minuni. Dar, rezervările pentru bisericile locale şi mânăstirile Bisericii Ortodoxe din America au fost organizate de aşa natură încât nu s-a putut acest lucru. În iulie, Mihail a fost încântat să afle că icoana, numită oficial Icoana Maicii Domnului din Hawaii – Izvorâtoarea de mir – Icoana Maicii Domnului Iveron, va sosi şi în parohia sa, în această toamnă.

"Va fi ceva extrem de puternic'', a declarat Sulich, referindu-se la momentul vederii icoanei, punctând clar semnificaţia acestui “simbol religios”: "Noi nu venerăm icoana în sine… Este mai mult decât atât, este o conectare cu Maica lui Dumnezeu, zugrăvită în icoană".

"Mulţi oameni, din toate mediile etnice şi religioase au venit şi vin să se închine în faţa Icoanei Maicii lui Dumnezeu, cerând ajutor în necazurile şi bolile lor fizice dar şi în nevoile spirituale pe care le au”, mărturisea preotul Bisericii din Hawaii.

Părintele Mihail ne mai mărturiseşte in plus: “icoana îi impresionează şi îi influenţează pe oamenii care o văd plângând, indiferent dacă ea varsă lacrimi de bucurie sau de tristeţe. Evenimentul va fi unul unic”, a spus Mihail.

"Depinde de individ', 'a spus el. "Nu suntem aici sa facem nimic altceva decât să le-o prezentam oamenilor, iar sa primeasca ceea ce pot. Pentru noi, ca si parohie, depinde într-adevăr modul in care un individ este spiritual şi modul în care este receptiv la Harul lui Dumnezeu”.

Mihail şi Sulich au declarat că se aşteaptă ca Biserica sa atraga alături mulţi vizitatori, din toate mediile, şi, desigur, foarte mulţi curioşi.

Mihail a mai spus că toţi sunt insa bineveniţi. “Aşteptăm să sosească icoana, astazi, la orele 16:00, şi am programat deja o slujbă specială pentru orele 19:00".

"Aducerea unui astfel de odor sfânt în parohie este o mare onoare, un privilegiu şi o binecuvântare nu numai pentru parohie, ci şi pentru comunitatea întreagă din Danbury”, a conchis părintele, informează Serviciul de presă LONews.

O copie a acestei icoane, în format mic, şi câteva picături de mir provenit de la această Icoană făcătoare de minuni, din Hawaii, a fost dăruită, prin bunătatea lui Dumnezeu, de către Biserica din Hawaii, administraţiei Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe, inca din anul 2010 – ziua de naştere a preşedintelui agenţiei coincide cu data de cinstire a Sfintei Icoane).

Iată şi un comunicat al Bisericii, care însoţeşte Icoana:
"Era în octombrie 2007, pe când un credincios, Reader Nectarios, a simţit un miros puternic de trandafiri provenind din zona în care Icoana era aşezata în casa sa. Pe măsură ce s-a apropiat de zona cercetată, cu intenţia de a descoperi sursa acelei arome puternice, a observat că Icoana Maicii Domnului, pe care el o primise cadou, era complet scăldată în mir frumos mirositor. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusă la biserică şi a fost ştearsă şi uscată complet. O slujbă de mijlocire a avut loc înaintea icoanei şi, până la sfârşitul slujbei, Icoana era din nou scăldată în smirnă, biserica fiind umplută de parfumul de trandafiri.

"Din această zi, foarte mulţi oameni din toate mediile etnice şi religioase vin să venereze Icoana Maicii lui Dumnezeu şi să ceară ajutorul ei, pentru necazurile şi lipsurile lor, precum şi pentru bolile lor fizice şi nevoile spirituale".

În iunie 2008 Arhiepiscopul Kyrill, episcopul de San Francisco, al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, a recunoscut-o oficial, ca fiind miraculoasă şi autentică: "Icoana Iveron a Maicii Domnului, izvorâtoare de mir". Ea, acum, călătoreşte în Statele Unite, pentru venerare, continuând să izvorască mir, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

ACATISTUL MAICII DOMNULUI “PRODROMITA”, si despre pomenirea icoanei facatoare de minuni (12 iulie)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.