Doua maici si… vechea lor biserica din Dakovica. Momente de bucurie

Vechea biserica din Dakovica tarnosita 2011 Lăcașuri Ortodoxe 1     Vechea biserică din Dakovica, proaspat restaurată, a fost târnosită în aceste zile, şi a devenit parte a Mânăstirii Ridicării la Ceruri a Preasfintei Maici a lui Dumnezeu, metoc al mănăstirii Decani. În nou sfinţita mânastire, două vechi surori de mânăstire au fost făcute călugăriţe, ani de zile fiind alături de această biserică, şi tot în aceeaşi zi, în această nouă biserică, a fost oficiată şi slujba Tainei Sfintei Cununii, informează serviciul de presă LONews.

   Slujba târnosirii şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de IPS Mitropolit Amfilohije de Muntenegru şi Litoral şi de PS Teodosije, Episcop de Raska-Prizren, alături fiind prezenţi alţi 12 preoţi.
Vechea biserica din Dakovica tarnosita 2011 Lăcașuri Ortodoxe 2

   Sora de mânăstire Poleksija K. a devenit călugăriţă, primind numele monahal de Teoktista. Maica Teoktista a devenit şi noua stareţă a mânăstirii nou sfinţite.

   În timpul pogromului din martie 2004, vechea biserică a Maicii Domnului şi casa parohială din secolul 19 au fost arse din temelie, aici vieţuind 4 femei în vârstă, sub protecţia forţelor italieneşti KFOR. Femeile au fost evacuate în Decani, de unde s-au întors odată cu restaurarea casei parohiale, în urmă cu doi ani. Între timp, a început şi restaurarea bisericii, lucrările fiind finisate în urmă cu o lună.
Vechea biserica din Dakovica tarnosita 2011 Lăcașuri Ortodoxe 3

   Bucuria din ziua târnosirii a fost amplificată, în Dakovica, de prima nuntă sârbească din acest oraş, începând din 1999. Profesoara Valentina Pitulic din Lesko s-a căsătorit cu Zeljko Tarbuk din Lika.
   La eveniment a participat şi comandantul KFOR, generalul german Erhard Drews, informează serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.