publicat în: Arhivă

Facultatea de Drept a Universitatii din Belgrad si-a serbat “hramul”

 Facultatea de Drept Universitatea din Belgrad 2011 LONews 1   Începând din anul 2006, în fiecare zi de 27 septembrie, de praznicul Sfintei Cruci, Facultatea de Drept a Universităţii din Belgrad îşi celebrează ziua şi sfântul patron, în conformitate cu calendarul iulian.

   Cu acest prilej, Sanctitatea Sa Irineu, Patriarhul sârb, a vizitat în data de 27 septembrie 2011, Facultatea de Drept, cea mai veche instituţie de învăţământ din Serbia, al cărui rector, începând din 2004, este academician dr. Mirko Vasiljevic.
   După ce a fost sfinţită pasca, Patriarhul sârb Irinej a inaugurat în mod solemn Muzeul Facultăţii de Drept. Facultatea de Drept Universitatea din Belgrad 2011 LONews 2

   Adresându-se profesorilor şi studenţilor din Facultatea de Drept, Patriarhul a lăudat credinta lor faţă de Sf. Sava, nu numai în domeniul educaţiei, ci şi în tradiţie, cultură şi credinţă.
   La eveniment, pe lângă adjunctul primulului-ministru al guvernului sârb, Ivica Dacic, au mai fost prezenţi reprezentanţi ai altor facultăţi şi Universităţi din Serbia, precum şi mulţi reprezentanţi ai ştiinţei, culturii şi artei din capitala Serbiei, informează serviciul de presă LONews.