Pactul de predare a puterii, Putin-Medvedev, apreciat de Biserica Ortodoxa Rusa

semnarea pactului de predare a puterii medvedev-putin    Conform materialelor oferite de membri-abonaţi aflaţi în Moscova, Agentia Interfax a anunţat cu câteva ore în urmă că Biserica Ortodoxă Rusă salută propunerea Preşedintelui Dmitri Medvedev, făcută sâmbătă, ca primul-ministru Vladimir Putin să candideze la Presedinţie, acesta fiind un exemplu de "bunătate şi de integritate".

   "Când, altcineva din istoria Rusiei, care a avut puterea supremă în această ţară, a mai predat-o într-un mod atât de liniştit, de demn, de onest şi de prietenos? Acesta este un exemplu autentic de bunătate şi integritate în politică, un exemplu care, cred eu, ar fi putut fi o sursă de invidie pentru predecesorii noştri şi pentru oamenii care au trăit în perioada sovietică, dar, în plus, ar trebui să fie de invidiat şi pentru oamenii din majoritatea ţărilor din lume, inclusiv aceia care încearcă să ne ţină prelegeri", a afirmat şeful Departamentului Sinodal pentru Biserică şi Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin, pentru Interfax, informează Serviciul de presă LONews.

   "Prin urmare, într-o ţară în care pacea, bunăstarea şi chiar vieţile a milioane de oameni depind de persoana care conduce structura verticală a autorităţii, predarea puterii trebuie să fie una extrem de responsabilă, aceasta trebuind să excludă orice confruntări la vârf si nu numai între indivizi, ci şi între grupurile sociale mari", pe care acestia le pot controla, a mai spus preotul.

   Congresul organizat la Moscova, al Rusiei Unite – partidul în care Medvedev şi Putin au făcut public anunţul – a fost un eveniment "în cadrul căruia au participat reprezentanţi ai diferitelor straturi sociale si mulţi dintre membrii şi gânditorii săi activi, care şi-au exprimat sincer şi unanim sprijinul” pentru declaraţia Medvedev-Putin, a mai adăugat preotul, informează serviciul de presă LONews.

– articol trad. interpretare si redactare: Ing. pr. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.