publicat în: Arhivă

Episcopul anglican de Gibraltar in Europa, in vizita la Patriarhie

episcopul anglicanm de gibraltar in europa la patriarhie 2011    Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal s-a întâlnit ieri, 26 septembrie 2011, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu Dr. Geoffrey Rowell, Episcop de Gibraltar în Europa, în Sala „Sfântul Ioan Casian” din Palatul Patriarhiei, după cum ne-a informat părintele Michael Tiţa, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române.
   În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte ale relaţiilor dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Anglicană, în general, şi cu parohia anglicană din Bucureşti, în special. De asemenea, a fost subliniată buna cooperare dintre românii ortodocşi stabiliţi temporar sau definitiv în Marea Britanie, constituiţi în parohii, cu creştinii anglicanilor din Regatul Unit.
   Dr. Geoffrey Rowell, Episcop de Gibraltar în Europa s-a aflat în România în perioada 22-26 septembrie 2011, cu ocazia lucrărilor Sinodului Arhidiocezan în Estul Europei, din cadrul Diocezei Anglicane în Europa, desfăşurate la Mănăstirea Cernica, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.