Guvernul scotian porneste o dezbatere publica de 14 saptamani, pe tema mariajului gay

Episcopul Tartaglia salutandu-l pe Papa in Scotia anul trecut si asigurandu-l ca Biserica nu se va alinia la casatoriile gay    Discuţiile din ultimul timp, iscate pe tema mariajului gay în Scoţia, risca deja sa nasca unele controverse chiar între diferite grupuri religioase sau în sânul acestora, informeaza Serviciul de presa LONews.

   Conform datelor sosite de la membri corespondenţi aflaţi în Edinburgh, Scoţia, Guvernul scoţian a pornit o dezbatere publică de 14 săptămâni, începând din 2 septembrie 2011 şi până în 9 decembrie 2011, legată de problema legalizării căsătoriilor cuplurilor de homosexuali.

   La această dezbatere, au fost încurajate să participe, alaturi de indivizi sau alte grupari, si  organizaţiile religioase.

   Liderii Bisericii Catolice au început deja să critice ideea. Cardinalul Keith O’Brien, într-o predică a sa, rostită la începutul lunii septembrie in Biserica Sf. Patrick, din Edinburgh, declara:

   "Punctul de vedere al Bisericii este unul foarte clar. Niciun Guvern nu poate rescrie natura umană: familia şi căsătoria au existat înaintea Statului şi s-au bazat pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie.", mai informează Serviciul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.