(3 oct) Incep inscrierile la Atelierul de creativitate de la MTR / anul scolar 2011-2012 (un parteneriat Lacasuri Ortodoxe)

afis_Ateliere toamna 2011 MNTR Atelierul de creativitate al M Ţ R se pregăteşte cu teme noi pentru grupe de copii din şcoli, licee, fundaţii, la lecţii de etnologie, desenat, pictat, inventat poveşti, calendar creştin, teatru de marionete, fotografiat, vizite şi lucru în sălile muzeului.

Atelierele încep marţi, 3 octombrie.

Cost bilete: 3 lei de persoană pentru grupuri şcolare.

Informaţii şi înscrieri la telefon 021.317.96.59.

ATELIERE CU RUXANDRA GRIGORESCU

Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele pentru copii de la 7 ani.

Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilărie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiţi, ce ne amintim, ce uităm, cum am fii fără memorie, ce înseamnă expresia „a avea memorie de elefant”; casa ţărănească – proiecte de arhitectură şi design interior, istorii de case, istorii de familie, cum ar fi să moştenim o casă, ce casă ne-am cumpăra, ce casă am vinde şi cu ce preţ, casa goală, casa plină, casa de oaspeţi, grădina de patru anotimpuri, costumul şi ţesăturile din casă.

ATELIERE CU BEATRICE IORDAN

Teatru de marionete – istoric, mod de realizare, construcţie, spectacol propriu-zis.

Teatru de păpuşi şi teatru de umbre – mic istoric, construcţie, spectacol propriu-zis.

Teatru de umbre, păpuşi mari din hârtie – decor folosind ca material hârtia (primul spectacol la Târgul de Mărţişor 2012), teatru mixt (umbre, păpuşi, marionete, actorie) – construcţie, realizarea scenariului, joc propriu-zis.

Cursuri practice de construcţie păpuşi din linguri şi marionete din fire textile.

Pentru copii de la 7 ani.

ATELIERE CU GEORGE TURLIU

La atelierul de fotografie învăţăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are două hăţuri şi două butoane. Primul este verde şi este foarte important pentru că de el depinde bunul mers al fotografierii artistice. Cel roşu nu este la fel de important, dar este mult mai frumos. Hăţurile sunt pentru strunirea aparatului. Aceasta tehnică străveche am învăţat-o de la un bătrân apaş, pe care l-am întâlnit la Babele, ţinea în mână un dagherotip şi prindea pe peliculă sufletul vântului.

Pentru copii de la 13 ani, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: umbra.

Cartea cu poveşti, poveşti şi desene strânse într-o carte manufacturată, atelier pentru copii de la 7 ani.

ATELIERE CU CĂLIN TORSAN

Poveşti cu urechi – cu instrumente despre instrumente… muzicale.

Responsabili: Mirela Florian, Ruxandra Grigorescu, Beatrice Iordan, George Turliu, Călin Torsan.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.