(17 oct) Conferinta privind secularismul, in Senatul Frantei

comunicat conferinta secularism franta senat Lăcașuri Ortodoxe 2011    În urma reuniunii sale de ieri, 26 septembrie 2011, Conferinţa Responsabililor cu Cultele din Franţa a emis un comunicat. În acest comunicat, a fost anunţată organizarea unei Conferinţe, în Senat, în data de 17 octombrie 2011, pe tema secularismului. O copie a acestei declaraţii a fost primită şi pe adresa Serviciului de presă LONews, al Agenţiei de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe. Traducerea integrală a acestei declaraţii, din limba franceză, realizată de Ec. Andreea Zahariea – contributor al agenţiei noastre, vă este prezentată mai jos:

Conferinţa Responsabililor Cultelor, din Franţa
Comunicat

Paris 26 septembrie 2011

   Conferinţa Responsabililor din domeniul Cultelor din Franţa (CRCF) a ţinut reuniunea sa trimestrială, astăzi, la sediul Consiliului Francez al Cultului Musulman (CFCM), Paris. Această reuniune a reprezentat o ocazie pentru responsabilii cultelor din Franţa, de a-şi continua munca lor şi de a discuta despre diverse teme inter-religioase şi de actualitate din ţara noastră. CRCF anunţă organizarea unui seminar intitulat "Experienţa şi promisiunile secularismului, în contextul Legii 1905". Aceasta va avea loc pe data de 17 octombrie 2011, la Palatul Luxemburg, sediul Senatului, între orele 15:00 – 18:00. Întâlnirea aceasta urmează intenţiei anunţate a CRCF, de a se angaja într-o reflecţie de fond asupra bunei înţelegeri a secularismului, "unul dintre pilonii pactului nostru republican". Detaliile cu privire la această reuniune vor fi furnizate ulterior.

La întâlnire au participat:
   – Cardinalul Andre Vingt-Trois, preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Franţa
   – Arhiepiscopul Laurent Ulrich, vicepreşedinte al Conferinţei Episcopilor din Franţa
   – Pastorul Claude Baty, preşedintele Federaţiei Protestante din Franţa
   – Rev. Lawrence Schlumberger, membru al Federaţiei Protestante din Franţa, preşedinte al Consiliului Naţional al Bisericii Reformate din Franţa
   – Mitropolitul Emmanuel, preşedinte al Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa
   – Carol M. Saba, purtătorul de cuvânt al Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa
   – Rabinul Gilles Bernheim, Şef Rabin al Franţei
   – Rabbi Moshe Lewin, purtătorul de cuvânt al rabinului Franţei
   – Mohammed Moussaoui, preşedintele francez musulman
   – Anwar Kbibech, secretar general al Consiliului Musulman francez
   – Lama Drupgyu, vicepreşedinte al Uniunii budiste din Franţa, care l-a reprezentat pe Rev Oliver Wang-Genh, preşedinte al Uniunii budiste din Franţa

   Conferinţa Reprezentanţilor Cultelor din Franţa (CRCF) a fost creată în data de 23 noiembrie 2010. Acesta cuprinde şase organisme responsabile ale: Budismului, Bisericilor Creştine (Catolică, Ortodoxă, Protestantă), Islamului şi Iudaismului, mai informează serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.