publicat în: Arhivă

Calatoria Papei in Germania spulbera visele ecumenice ale protestantilor

papa in germania LONews 2011    Conform ultimelor date primite de la membri-abonaţi aflaţi în Berlin, unele medii puncteaza faptul că vizita Papei Benedict al XVI-lea în Germania nu ar fi reuşit să îndeplinească dorinţele ecumenice ale protestanţilor germani, informeaza Serviciul de presă LONews.

   În data de 23 septembrie 2011, în cadrul vizitei sale în Germania, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă de închinare ecumenică în oraşul Erfurt, menită să reprezinte o apropiere de inima protestanţilor germani, dar pentru mulţi iniţiativa nu a reprezentat nimic mai mult decât o ocazie ratată.

   În predica sa, Papa Benedict remarca: "au existat unele voci care se aşteptau la un `cadou ecumenic`, primit cu ocazia acestei vizite. Aici, aş spune doar că acest lucru reflectă o interpretare politică greşită a credinţei şi a ecumenismului".

   Mulţi credincioşi s-au declarat dezamăgiţi că nu a existat niciun indiciu cum că Papa ar intenţiona să relaxeze o interdicţie privind primirea non-catolicilor în comuniune, în bisericile catolice, sau să recunoască celelalte confesiuni, protestante, ca fiind "Biserici adevărate" şi nicidecum "comunităţi ecleziastice", mai informează serviciul de presă LONews.