Vizita credinciosilor sud-coreeni in Coreea de Nord. Reducerea tensiunilor

reprezentanti religiosi sud coreeni in coreea de nord Lăcașuri Ortodoxe    Vizita de patru zile în Coreea de Nord, efectuată de către reprezentanţii mai multor culte religoase sud-coreene, a reprezentat un semn de reducere a tensiunilor între cele două naţiuni, informează Serviciul de presă LONews, citând mai mulţi observatori din presa străină.

   Condusă de Arhiepiscopul romano-catolic Kim Hee-Joong a Kwangju, delegaţia de 24 de membri a urmărit transmiterea unor mesaje de pace din partea comunităţilor credincioase ale Coreei de Sud.

   În aces sens, au avut loc mai multe convorbiri cu omologii religioşi din partea nordică, şi întâlniri de rugăciune în comun.

   Membrii grupului au reprezentat religia budistă, romano-catolică, protestantă, Confucianismul şi alte credinţe. Aceştia sunt membrii ai Conferinţei Coreene pentru Pace a Religiilor şi s-au aflat în vizită în capitala nord-coreeană Phenian şi în alte oraşe, în perioada 21-24 septembrie 2011, mai informează serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.