Patriarhia Sarba: Apel la rugaciune si post, pentru sarbii din Kosovo si Metohia

   Ca urmare a deciziei autorităţilor albaneze din Kosovo, de a implementa în mod unilateral funcţionari, agenţi de vamă şi poliţişti de frontieră la punctul de trecere între nordul Kosovo şi Serbia, Biserica Sârbă a chemat la post şi rugăciune, pentru o perioadă de 3 zile. Redactorii serviciului de presa LONews, vă prezintă mai jos traducerea integrala a acestui apel – un formular al acestuia fiind trimis si pe adresa redactiei Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe:

   "Apel către poporul sârb ortodox, la rugăciune şi post, pentru mântuirea poporului nostru care suferă în Kosovo şi Metohija

apel la rugaciune si post transmis - redactie Lăcașuri Ortodoxe sept.2011    Noi, Patriarhul şi Sfântul Sinod, membrii Sinodului pentru Kosovo şi Metohija, profund îngrijoraţi de pericolul violenţelor care ameninţă populaţia din Kosovo si Metohija, libertatea şi locurile sfinte, dar plini de credinţă şi speranţă în Dumnezeu şi Mântuitorul nostru, îi invităm pe toţi credincioşii poporului sârb, la post şi rugaciune timp de trei zile (până duminică 18 septembrie 2011): pentru ca Dumnezeu să ierte păcatele noastre şi să îi lumineze pe cei ce deţin puterea, să nu ia parte la nedreptăţi şi să nu încalce legile dumnezeieşti şi omenesti, drepturile fundamentale ale omului şi libertăţile fundamentale, precum şi deciziile Organizaţiei Naţiunilor Unite (Rezoluţia 1244) în conformitate cu care Kosovo si Metohija au fost şi sunt parte organică a Serbiei.

    În acelaşi timp, îi invităm pe toţi membrii clerului şi pe toţi călugării şi credincioşii, ca în bisericile lor să oficieze o slujbă de mijlocire (molitve) pentru persoanele care suferă în Kosovo si Metohija, în zilele de 15, 16 şi 17 septembrie, la orele 18:00.

   Cu dragoste părintească şi îngrijorare, ne adresăm în special vouă, fiilor noştri duhovnicesti  care suferă în Kosovo şi Metohia, încurajându-vă să vă duceţi crucea cu perseverenţă şi loialitate faţă de locurile sfinte, mormintele strămoşilor voştri şi casele voastre. Indiferent de ceea ce se întâmplă (aşteptăm de la Dumnezeu mântuirea noastră), noi trebuie să rămânem credincioşi angajamentului nostru ferm în memoria şi istoria Kosovo, conform adevărului veşnic: `cine va răbda până la sfârşit, acela va fi mântuit`.

   Binecuvântarea lui Dumnezeu peste voi toti, credincioşii ortodocşi sârbi, şi pentru toţi oamenii de bună credinţă, fraţii şi surorile noastre din Kosovo şi Metohija.

   Rugător înaintea Domnului, preşedinte al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irinej, Arhiepiscop de Pec, Mitropolit de Belgrad şi Karlovci şi Patriarh al Serbiei", informează Serviciul de presă LONews.

– traducere, interpretare si redactare pentru Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe: Ing. pr. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.