Moastele Sfantului Spiridon al Trimitundei, facatorul de minuni, la Cannes

 Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei   Cu binecuvântarea Mitropolitului Ilarion, primatul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara frontierelor, moaştele Sfântului Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni, au fost găzduite în perioada 16-19 septembrie 2011, la Biserica Sfântul Arhanghel Mihail din Cannes.

   Moaştele au fost aduse de o delegaţie grecească, condusă de episcopul Nectarie, Mitropolit de Corfu, Paphos şi insulele din jur.

   Închinarea la Sfintele Moaşte şi slujbele (Liturghii, slujbe de mulţumire, Acatist…) s-au desfăşurat continuu în această biserică, pe toată perioada, conform mărturisirilor unor membri-abonaţi aflaţi în această zonă, informează Serviciul de presă LONews.

   Sfântul Ierarh Spiridon a trăit în Cipru, la sfârşitul celui de-al III-lea secol – începutul secolului al IV-lea. Sub Împăratul Constantin cel Mare, el a fost ales episcop al oraşului Trimitunda, în Cipru.

Biserica Sf Arhanghel Mihail care a gazduit Moastele Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei 4

   Prin mărturisirea şi harul său, acesta a convertit la credinţa creştină un filozof arian, folosind o cărămidă pentru a ilustra modul în care o entitate (căramida) poate fi compusă din trei entităţi (foc, apă şi pământ), o metaforă pentru Doctrina Sfintei Treimi. În icoane, Sfântul Spiridon este reprezentat având în mână o cărămidă. În Rusia, înainte de revoluţie, el a fost la fel de tare cinstit precum Sfântul Nicolae.

Biserica Sf Arhanghel Mihail Cannes care a gazduit Moastele Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei 1

   Moaştele sfântului s-au păstrat întregi. Mai mult, acestea au temperatura unui organism viu şi îşi păstrează înfăţişarea şi consistenţa. Doar mâna dreaptă a fost despărţită de restul corpului său.

Biserica Sf Arhanghel Mihail care a gazduit Moastele Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei 2

   Încălţămintea sfântului, schimbată regulat, deşi practic acesta nu se deplasează în formă materială, apare mereu ca fiind uzată.

 Biserica Sf Arhanghel Mihail care a gazduit Moastele Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei 5

   Există credinţa că s-ar deplasa pentru a-i ajuta pe cei în suferinţă. Prin urmare, încălţările care se schimbă regulat, se oferă bisericilor, mai informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.