Tatal Patriarhului Romaniei, pomenit la Manastirea Cernica

Tatal Patriarhului pomenit la Cernica 2011    La Mănăstirea Cernica a fost săvârşită in data de 17 septembrie 2011, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, slujba de parastas, la 12 ani de la trecerea la cele veşnice a tatălui Preafericirii Sale, învăţătorul Alexie Ciobotea. Slujba parastasului a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, condus de Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale şi Exarh cultural al mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor.
   La finalul sfintei slujbe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt prin care a evocat personalitatea tatălui Său: „Învăţătorul Alexie Ciobotea a fost un om harnic şi un învăţător cu multă pricepere şi multă dăruire de sine. A fost pe front, a fost şi în Cehoslovacia şi ne aducem aminte că adesea ne povestea cum a fost pe front. Apoi, la venirea de pe front a fost învăţător şi a fost foarte ataşat credinţei mai ales după ce s-a pensionat când a citit aproape toate cărţile de teologie pe care le aveam din timpul studenţiei de la Sibiu. A citit foarte mult manualul de sectologie al părintelui Petru Deheleanu ca să poată avea convorbiri cu unii săteni sau oameni pe care i-a cunoscut şi care au trecut de la ortodoxie la diferite confesiuni neoprotestante. Învăţătorul Alexie Ciobotea reprezintă modelul unui pensionar foarte activ care a citit atât de mult Psaltirea şi Ceaslovul încât la urmă se vedeau paginile cât au fost de folosite. Desigur, este important pentru noi astăzi să ne gândim la mulţimea învăţătorilor şi profesorilor care au format generaţii întregi de elevi şi studenţi îmbinând totodată pasiunea pentru educaţie cu dragostea faţă de ţară şi hărnicia”.
Învăţătorul Alexie Ciobotea s-a născut la 17 martie, de ziua Sfântului Alexie – omul lui Dumnezeu, în anul 1915, în satul Smadovicioara, comuna Secu, din judeţul Dolj şi a trecut la Domnul pe data de 25 septembrie 1999, informeaza Centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.