Manastiri si Biserici apreciate cu 1, 2 sau 3 stele de catre Grupul Michelin in Ghidul Verde 2011

Ghidul Verde Michelin Romania - Coperta 1 Lăcașuri Ortodoxe Luni, 12 septembrie 2011, ora 18:30, editura Meteor Press, Michelin România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român i-au invitat pe cei interesati, în incinta Muzeului, la Clubul Ţăranului, pentru a descoperi turismul cultural românesc prin prisma Ghidului Verde Michelin România. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Redactia de stiri Lacasuri Ortodoxe a extras pentru cititorii sai centrele de interes religios apreciate de realizatorii acestui Ghid, dupa o serie de criterii speciale, cu 1, 2 sau 3 stele (vezi aici si lista intreaga):

3 STELE ***:

Biserica Stavropoleos Bucuresti
Manastirea Horezu – Arges
Cetatea si biserica evanghelica saseasca – Prejmer
Muzeul in aer liber Astra
Biserica Sf. Nicolae – Densus
Manastirile Pictate: Humor, Voronet, Moldovita, Sucevita – Bucovina
Manastirea Dragomirna – Suceava

De asemenea, un punct de interes cotat la 3 stele este si Muzeul Taranului Roman (partener al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe)

2 STELE **
Manastirea Curtea de Arges – Arges
Biserica Domneasca Sf Nicolae – Curtea de Arges – Arges
Manastirea Cozia – Arges
Manastirea Arnota – Arges
Manastirea Tismana – Tismana
Biserica Neagra – Brasov
Catedrala Sf. Mihai – Cluj Napoca
Turnul Sfantul Stefan – Baia Mare
Sapanta – Cimitirul Vesel – Sapanta
Biserica Cuvioasa Paraschiva – Desesti
Manastirea Arbore – Bucovina
Biserica Trei Ierarhi – Iasi
Manastirea Probota – Iasi

1 STEA *

Dealul Mitropoliei – Bucuresti
Manastirea Antim – Bucuresti
Biserica Kretulescu – Bucuresti
Cimitirul Belu – Bucuresti
Manastirea Snagov – Snagov
Manastirea Ciolanu – Buzau
Manastirea Sinaia – Sinaia
Manastirea Dealu – Targoviste
Manastirea Brancoveanu – Sambata
Catedrala Mitropolitana Ortodoxa – Timisoara
Biserica sarba Sf. Petru si Pavel – Arad
Biserica cu luna – Oradea
Biserica Patrauti – Suceava
Biserica Sf Sava – Iasi
Sinagoga Mara – Iasi
Manastirea Golia – Iasi
Manastirea Galata – Iasi
Manastirea Cetatuia – Iasi
Cimitirul Evreiesc – Iasi
Manastirea Dobrovat – Neamt
Manastirea Bistrita – Neamt
Manastirile Varatec, Agapia, Neamt, Secu – Neamt
Schitul Sihla – Neamt
Manastirea Casin – Casin
Moscheea Ali Ghazi Pasa – Babadag

În perioada 9 – 18 septembrie 2011 au loc „Zilele Muzeului Ţăranului”, în cadrul cărora Ghidul Verde Michelin România va prezenta presei şi vizitatorilor latura culturală a turismului românesc, în general, şi a turismului bucureştean, în particular. Muzeul Naţional al Ţăranului Român, numit Muzeul European al anului 1996, a primit din partea echipei Michelin 3 stele binemeritate, aceasta fiind aprecierea maximă oferită unui obiectiv turistic, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

„Pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cele trei stele primite din partea Ghidului Michelin echivalează cu o confirmare a faptului că, de la Premiul Muzeul European al Anului, dobândit în 1996, până azi, instituţia a ştiut să îşi păstreze valoarea, fiind – aşa după cum ne place să o spunem – mereu actual (încă de la înfiinţare, acum 105 ani).” a declarat Domnul Virgil Ştefan Niţulescu, Director General al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului.

Ghidul Verde Michelin România prezintă la Secţiunea Verde – Descoperiţi România, capitolul Bucureşti, toate obiectivele turistice culturale importante din capitală. Un loc aparte îl ocupa muzeele, multe dintre ele cu exponate foarte valoroase. Sunt prezentate 11 muzee dintre care amintim: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană etc.

Lansat oficial la Bookfest 2011, Ghidul Verde Michelin România este sursa perfectă de informare pentru turistul român care doreşte să descopere bogăţiile turistice şi culturale ale ţării sale.

Pentru pregătirea ediţiei româneşti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat întreaga ţară timp de mai multe luni, vizitând un număr mare de locaţii şi făcând o selecţie. Ca urmare, opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).

„Dupa ce au petrecut o mulţime de timp învăţand şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru România să-i ajute pe români să-şi redescopere ţara şi să se bucure de bogăţiile culturale care se intind din cel mai mic sătuc ascuns între văi la Bucureşti, o capitală plină de simboluri şi contraste.” a declarat Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media oficial al evenimentului.

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibilă, România este încă un loc ce aşteaptă să fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar şi pentru locuitorii săi. Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii. Ghidul a fost pus în vânzare pe 16 mai 2011 în puncte de distribuţie* din toată ţara, cu o circulaţie de 2.500 de exemplare şi un preţ recomandat de: 49 lei. O variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost deja lansată în septembrie 2008.

Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România şi apoi a fost tradus şi publicat de editura Meteor Press.

Despre Ghidurile de Călătorie Michelin

Compania Michelin este dedicată îmbunătăţirii mobilităţii durabile. La sfârşitul anilor 1800, compania a brevetat anvelopele auto pneumatice şi cele umplute cu aer. Acesta a fost un moment istoric şi o piatră de temelie pentru mobilitate; a permis proprietarilor de automobile să călătorească la drum lung într-o singură călătorie. Apoi, pentru a-i ajuta pe călători să se bucure de mobilitatea dobandită şi să se ghideze în drumul lor, compania a creat ghiduri şi hărţi detaliate.

Michelin a creat primul ghid de călătorie cu peste 100 de ani în urmă pentru a promova călătoriile rutiere şi pentru un condus mai sigur. Astăzi, divizia Michelin Travel & Lifestyle oferă călătorilor o gamă largă de ghiduri turistice, hărţi, resurse on-line de călătorie, accesorii auto şi încălţăminte. Aceste produse oferă aceeaşi promisiune Michelin de calitate şi consitenţă pe care consumatorii o aşteaptă de la una din mărcile cele mai de încredere din lume.

Sinonime cu plăcerea descoperirii, într-o epocă în care sejururile scurte se înmulţesc din ce în ce mai mult, stelele Ghidului Verde Michelin constituie o adevărată etichetă care permite călătorului să descopere, dintr-o privire, siturile ce nu trebuie ratate într-o călătorie şi care să rimeze cu plăcerea descoperirii, fie că e vorba de comori culturale sau de minuni create de natură. Indiferent de ghid sau de destinaţie, stelele sunt întotdeauna acordate în conformitate cu aceleaşi criterii Michelin: impresia pe care i-a făcut-o vizitatorului la sosire, renumele site-ului, patrimoniul său cultural, comoditatea şi confortul oferit vizitatorului, autenticitatea şi farmecul sau, calitatea de primire precum şi de alţi factori.

Citeste alte cateva materiale interesante, pregatite de Serviciul de presa LONews, pe aceasta tema:

Ghidul Verde MICHELIN: ghidul cultural al calatorului de astazi

Crearea Ghidului Verde Michelin Romania

Despre Muzeul National al Taranului Roman

Despre Grupul Michelin Romania si Balcani

LISTA (tabelul intreg) Situri romanesti cu stele in Ghidul Verde Michelin dedicat Romaniei

informeaza, pentru Serviciul de presa LONews, Ing. Dipl. Catalin Ion, proiectant Autovehicule Rutiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.