Crearea Ghidului Verde Michelin Romania

Ghidul Verde Michelin Romania - Coperta 1 Lăcașuri Ortodoxe Ghidul Verde MICHELIN România, unghiuri încrucişate
Autorii acestui nou ghid Michelin au privit România din trei unghiuri: cel intim, al românilor care locuiesc în această ţară, cel complice şi, totodată, critic al unui francez care cunoaşte bine regiunea, după un sejur prelungit prin aceste locuri, şi, al treilea, cel candid, al unui autor care descoperă România pentru prima dată. Primii au contribuit prin cunoştinţele lor native în privinţa uzanţelor şi cutumelor locale. Al doilea, a venit cu o abordare mai detaşată, mai «comparativă». Şi, în fine, ultimul a adus privirea cu care vin în această ţară majoritatea turiştilor francezi. Din încrucişarea roditoare a acestor unghiuri de abordare, Ghidul Michelin şi-a dobândit propria personalitate, informeaza Serviciul de Presa LONews.

Ghidul Verde MICHELIN România, un ghid de teren
Graţie acestui nou Ghid Verde Michelin, călătorul va putea descoperi numeroasele influenţe istorice ale civilizaţiilor otomană, germană, maghiară, austro-ungară dar şi un patchwork arhitectural extrem de variat care poate fi descoperit în oraşele şi în zona rurală a României.

Ghidul se împarte pe şapte regiuni, cu peisaje extrem de variate, la care se adaugă o mare diversitate a patrimoniului şi moştenirii culturale. Fiecare din aceste regiuni poate, astfel, deveni o destinaţie de sine stătătoare.

Ghidul Verde Michelin a ales să propună călătorilor plimbări ghidate, cel mai adesea însoţite de un plan, în mai multe oraşe mari ale ţării, precum Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Sibiu, Iaşi, Constanţa şi, bineînţeles, Bucureşti. Descoperirea României este completată de descrieri ale unor localităţi rar luate în considerare de alte ghiduri turistice, cum ar fi Buzău, Ploieşti, Craiova, Piatra Neamţ, Brăila, Bistriţa sau Deva.

Pentru a putea degusta România într-o manieră originală şi personalizată, Ghidul Verde Michelin România propune numeroase trasee pentru automobile în afara cărărilor bătute. Astfel, mulţumită celor opt itinerarii care acoperă întreaga ţară şi a celor aproximativ patruzeci de circuite de descoperiri indicate în Ghidul Verde Michelin, călătorul se va putea deplasa uşor păstrându-şi un mare grad de libertate. Traseele din ghid îi vor purta pe automobilişti din centrele urbane până în regiunile româneşti cele mai retrase.

Această nouă publicaţie mai propune şi o selecţie de adrese şi de informaţii practice precise în ceea ce priveşte posibilităţile de cazare, masă, transporturi, mari evenimente etc. De la hotelul monumental, martor al unor epoci apuse, şi până la pensiuni noi sau camere care se pot închiria direct de la proprietari într-o casă tradiţională – opţiunile sunt foarte variate. Toate aceste adrese permit o abordare a particularităţilor culturale şi artizanale ale fiecărei regiuni şi, în acelaşi timp, o imersiune în miezul vieţii rurale – informeaza Serviciul de Presa LONews.

Structura Ghidului Verde Michelin România
Un instrument nepreţuit pentru călători atât înainte, cât şi în timpul călătoriei lor, Ghidul Verde Michelin România este împărţită în trei părţi: secţiunea albastră pentru “Planificarea Vacanţei Tale”, portocalie pentru “Introducere în România” şi verde pentru “Descoperirea României.”

În sectiunea Planificarea Vacanţei Tale, autorii sugerează opt itinerarii pentru excursii ce permit călătorilor să descopere peisajul unic al României, care include mănăstiri unice, frumoşii munţi Carpaţi şi Delta Dunării. Alte sugestii includ drumeţii pentru toate nivelurile de dificultate, precum şi oportunităţi de pescuit şi ciclism. Autorii au adăugat, de asemenea, şi activităţi pentru familii şi un program de evenimente populare cum ar fi Festivalul Caluşarilor, Festivalul Medieval de Artă şi evenimentul de Celebrare a Berii.

A doua secţiune, Introducere în România, conţine o prezentare generală a societăţii româneşti de astăzi, obiceiurile şi ospitalitatea sa tradiţională, cu accent pe patrimoniul cultural. Această secţiune îi ajută pe cititori să înţeleagă istoria ţării şi subliniază cele mai bune resurse naturale ale acesteia.

A treia secţiune a ghidului, Descoperirea României, oferă informaţii mai detaliate cu privire la locuri de vizitat. Aceasta este împărţită în şase micro-regiuni care se întind de la Maramures, veritabil muzeu în aer liber, în care elementele arhaice se îmbină cu cele moderne, la Delta Dunării, unde natura este încă intactă. Harta de pe copertă permite cititorilor să prinda într-o privire toate locurile importante, care sunt evaluate cu stele. Aceste locuri sunt apoi prezentate în detaliu, împreună cu sugestii de camere pentru cazare şi restaurante, selectate de către echipa editorială având în vedere toate bugetele.
informeaza, pentru Serviciul de presa LONews, Ing. Dipl. Catalin Ion, proiectant Autovehicule Rutiere.

Citeste alte cateva materiale interesante, pregatite de Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, pe aceasta tema:

Ghidul Verde MICHELIN: ghidul cultural al calatorului de astazi

Despre Muzeul National al Taranului Roman

Despre Grupul Michelin Romania si Balcani

LISTA (tabelul intreg) Situri romanesti cu stele in Ghidul Verde Michelin dedicat Romaniei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.