Despre Grupul Michelin Romania si Balcani

grup michelin romania Compania de orgine francezã Michelin Grup, specializatã în producţia şi comercializarea de anvelope, a fost înfiinţatã în anul 1889 de cãtre fraţii André şi Edouard Michelin, informeaza Serviciul de Presa LONews.

Grupul Michelin produce şi comercializează anvelope pentru orice tip de vehicul, de la autoturisme până la avioane şi de la biciclete şi motociclete la utilaje de teren, excavatoare de mare tonaj, camioane şi navete spaţiale. Activitatea grupului include şi servicii de suport, prin intermediul ViaMichelin.com, publicarea de ghiduri de călătorie, de hoteluri, de restaurante, hărţi şi atlase rutiere.

Michelin este cel mai mare producător de anvelope pe plan mondial, deţinând aproximativ 20% din piaţă. În prezent, Michelin activează în 170 de ţări unde deţine 70 de unităţi de producţie (în 18 ţări) şi peste 111.000 de angajaţi.

Despre Michelin România şi Balcani

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001 şi a cunoscut o dezvoltare rapidã. Începând cu ianuarie 2005, România a devenit centru regional pentru activitãţile comerciale ale Grupului din Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

Michelin deţine în România trei fabrici, douã la Zalãu şi una la Floreşti şi o reţea comercialã. Activitãţile Grupului în România constau în producţia de diferite tipuri şi mãrci de anvelope, comercializarea de anvelope noi şi resapate printr-o reţea naţionalã de distribuţie, exportã anvelope şi cord metalic în Europa şi America de Nord.

Despre 10 ani de activitate Michelin în România
10 ani de activitate în România înseamnă pentru Michelin investiţii de peste 265 de milioane de Euro, aproape 3.000 de angajaţi şi trei unităţi de producţie la cele mai înalte standarde internaţionale ale Grupului Michelin. În decursul celor 10 ani, Michelin s-a implicat, de asemenea, în proiecte sociale şi campanii naţionale de educaţie în siguranţă rutieră, linie strategică de implicare socială a companiei la nivel global.

În perioada 2001 – 2010, Michelin România a realizat o producţie de peste 450.000 de tone de anvelope şi peste 150.000 de tone de cord metalic – informeaza, pentru Serviciul de presa LONews, Ing. Dipl. Catalin Ion, proiectant Autovehicule Rutiere.

Citeste alte cateva materiale interesante, pregatite de Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, pe aceasta tema:

Ghidul Verde MICHELIN: ghidul cultural al calatorului de astazi

Crearea Ghidului Verde Michelin Romania

Despre Muzeul National al Taranului Roman

LISTA (tabelul intreg) Situri romanesti cu stele in Ghidul Verde Michelin dedicat Romaniei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.