Publicat pe 09.08.2008

Stiri Lacasuri Ortodoxe 9 august (gustar) 2008

>> Cu cât ni se întâmplă necazuri mai grele şi ni se dă şi timp în cale, cu atât să avem convingerea că Dumnezeu e cu noi şi ne poartă de grijă de mântuire. Ca atare nu avem nicidecum dreptul să dăm vina pe nimeni de ce ni se întâmplă ce ni se întâmplă. Dimpotrivă, ştiind rostul necazurilor putem să ne rugăm pentru cei ce ne blestemă, putem face bine celor ce ne fac rău, căci în realitate ne fac bine. Totul este să ştim şi să credem acestea că din mâna lui Dumnezeu ne vine bătaia şi nu întrece măsura de trebuinţă, Tatăl nostru fiind drept şi iubitor de oameni. Luând lucrurile cum trebuie în puţină vreme poţi câştiga ani îndelungaţi. Pr. Arsenie Boca

 

Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

Ne aflam in Postul Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu

 

Sfântul Apostol Matias.

 

Sfintii zece Mucenici, care au marturisit pentru sfânta icoana a Mântuitorului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, cea din poarta de arama: Iulian, Marchian, Ioan, Iacov, Alexie, Dimitrie, Fotie, Petru, Leontie si Maria Patrichia.

 

Sfântului Mucenic Antonin.

 

Cuviosul Parinte Psoe.

 

Aflarea icoanei celei nefacute de mâna de om si cinstite din Camoliane, a carei povestire s-a scris de Sfantul Parinte nostru Grigorie, episcopul Nisei.

 

SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

 

Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă

 

“Un frate mult se intrista si plangea mereu pentru pacatele sale. Intr-o zi I s-a aratat lui Domnul, zicandu-i: “Ce plangi, omule, ce te intristezi asa?” si a raspuns fratele: “Nu voiesti, Doamne, sa plang si sa ma mahnesc, caci cu atatea Te-am scarbit?”

Atunci Domnul, intinzandu-si mana, a pus-o pe capul lui, zicand: “De acum nu te mai scarbi, de vreme ce tu Te-ai scarbit pentru Mine, Eu nu Ma voi scarbi asupra ta, caci daca sangele Meu l-am dat pentru tine, cu mult mai vartos iti voi da iertare si tie si la tot sufletul care se pocaieste curat!”(de Tryanna)

 

LINK:

 

DUMINICA MIGRANŢILOR – BUCURIA REÎNTOARCERII ACASĂ

 

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prima duminică după Praznicul Adormirii Maicii Domnului va fi numită, „Duminica migranţilor” sau a reîntoarcerii acasă, ca o dovadă a permanentei griji pastorale a Bisericii Ortodoxe Române faţă de românii plecaţi în străinătate pentru muncă sau studiu.

 

În această duminică, prima după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care în anul acesta 2008 coincide cu data de 17 august, în toate parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Bucureştilor în timpul Sfintei Liturghii, la ectenia întreită, se vor înălţa rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, rugăciuni de cerere şi de ajutor de la Dumnezeu pentru păstrarea credinţei ortodoxe, pentru sănătate şi spor în viaţă, pentru înmulţirea dragostei între părinţi şi copii, între soţ şi soţie, între membrii familiei plecaţi din România şi cei rămaşi acasă, precum şi rugăciuni pentru călătorie şi bună înţelegere cu cetăţenii ţărilor în care lucrează sau studiază românii plecaţi în străinătate, cultivând deodată identitatea lor românească şi prietenia cu alte popoare.

La sfârşitul Sfintei Liturghii se va ţine un cuvânt pastoral în care se va sublinia că Biserica nu-i uită pe fii ei plecaţi la muncă sau studii peste hotare, dovadă fiind eparhiile ortodoxe române infiinţate în Europa Occidentala, America, Australia şi Noua Zeelanda, recomandând celor ce lucrează în străinătate intensificarea legăturilor cu parohiile ortodoxe române din afara graniţelor ţării, precum şi păstrarea legăturii cu Biserica Mamă prin intermediul Radio Trinitas, TV Trinitas şi Ziarul Lumina (ediţia electronică).

Apoi, vor avea loc convorbiri pastorale cu muncitorii şi studenţii români din străinătate care acum s-au reîntors în România pentru a petrece acasă concediul de odihnă sau vacanţa de vară.

În cadrul acestor convorbiri pastorale, preoţii şi credincioşii din parohie vor asculta cu atenţie şi dragoste frăţească pe românii aflaţi printre străini, pentru a cunoaşte care sunt problemele lor spirituale şi posibilităţile de întărire a comuniunii româneşti.

De asemenea, vor fi abordate problemele spirituale şi materiale pe care le au cei rămaşi acasă, în România, mai ales copiii, bătrânii, bolnavii şi săracii. Se vor propune mijloace şi metode de ajutorare frăţească pentru rezolvarea acestor probleme, fără a uita însă şi nevoia de multă conlucrare în terminarea lucrărilor de construire a bisericilor noi, a caselor sociale şi parohiale din fiecare localitate.

Rostul principal al Duminicii pastorale a migranţilor este de-a spori dragostea creştină şi conlucrarea frăţească, astfel ca munca sau studiul departe de ţară, în străinătate, să nu devină îndepărtare sau înstrăinare spirituală între românii din aceeaşi familie sau din aceeaşi parohie din România, întrucât unii au plecat în străinătate, iar alţii au rămas în ţară.

Rugăm pe Hristos-Domnul, împreună călător cu ucenicii Săi Luca şi Cleopa către Emaus în ziua întâi a Învierii Sale, să binecuvinteze sufletele şi familiile tuturor celor plecaţi în străinătate şi ale celor rămaşi în ţară dăruindu-le pacea şi bucuria Sa, pentru a spori dragostea şi ajutorarea lor frăţească spre slava Preasfintei Treimi şi binele poporului român.

 

Din încredinţarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL,

† Varsanufie Prahoveanul

Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor

 

A fost publicat (RGN): Patriarhia Moscovei intre ignoranta si perfidie imperiala partea (III)

 

“Interviu cu deputatul crestin-democrat Vlad Cubreacov

 

– Domnule Cubreacov, discutam despre Declaratia Patriarhiei Moscovei din 26 martie 2008 si ne-am oprit la aspectele din Declaratie care vizau perioada evului mediu. Ce sustine Patriarhia Moscovei cu referire la alte perioade istorice?

 

– Patriarhia Moscovei incearca sa invoce un adevar care se intoarce impotriva ei. Astfel, in paragraful 26 Biserica moscovita spune: „Despre statutul Bisericii Moldovei marturisea frumos renumitul om de stat al Moldovei Dimitrie Cantemir, care a fost in 1693 si in anii 1710-1711 domnitor al Principatului Moldovei: „Altminteri, Mitropolitului Moldovei i se arata in Biserica Rasaritului o cinstire cu totul deosebita, care nu se arata altora. El nu poarta, ce e drept, numele de Patriarh, dar nici nu asculta de vreunul, caci cu toate ca este uns de Patriarhul de la Tarigrad, totusi nu poate fi asezat sau scos din scaun de catre acesta si nici nu trebuie sa astepte, ca toti ceilalti mitropoliti, psifonul (votul – n.n.) Bisericii celei mari tarigradene (…)” Despre independenta de facto a Bisericii Moldovei de Patriarhia de Constantinopol au scris mai tarziu mitropolitul Gavriil (Banulescu-Bodoni), episcopul Neofit (Scriban) si alti istorici de vaza”. Pentru continuare, daticlick aici.

 

16 biserici restaurate

 

Sase biserici din Salaj, patru din Vrancea, doua din Valcea , doua din Mures, una din Alba si una de lemn din Maramures au primit aprobarea spre a fi restaurate. MCC va aloca 3,2 milioane de lei, pentru aceste programe, a anuntat secretarul general in MCC, Virgil Nitulescu.

 

OSETIA (un flash al actiunilor)

 

Sute de oameni au murit în mai puţin de o zi în conflictul dintre Georgia şi Rusia

 

Război la 1500 de km de România: Georgia „intră” în Osetia, Rusia atacă Georgia

 

Unul dintre cele mai vechi conflicte îngheţate din Caucaz – cel dintre Georgia şi separatiştii din Osetia de Sud – s-a „dezgheţat” ieri, ameninţând să pericliteze securitatea în toate regiunea Caucazului. Tancurile şi avioanele de luptă ruseşti au lovit ieri, în plin, teritoriul georgian. Motivaţia: „datoria” pe care Rusia o are de a-şi proteja populaţia civilă (majoritatea osetinilor de sud fiind de etnie rusă), dar şi trupele de menţinere a păcii din regiune, aşa cum a declarat ministrul rus al Apărării.

 

Georgia se confruntă cu o „intervenţie militară de mare anvergură” împotriva sa, a afirmat, ieri, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, într-o declaraţie televizată. Potrivit Agerpres, Saakaşvili a anunţat „mobilizarea totală” în ţara sa. Tancurile şi militarii georgieni au pornit spre teritoriul osetin pentru a „prelua” controlul. Dar dacă iniţial anunţa că are controlul asupra „întregului său teritoriu”, câteva ore mai târziu oficialii georgieni informau că au pierdut controlul asupra capitalei osetine.

 

În ciuda dezminţirilor vehemente ale ruşilor, preşedintele georgian a chemat Rusia să „înceteze imediat bombardamentele asupra oraşelor din ţara sa”. Apoi, presată şi de comunitatea internaţională, Georgia a anunţat o încetare a focului de trei ore, pentru a permite civililor osetini să elibereze teatrul de conflict. Gestul este unul care indică faptul că niciuna dintre părţi nu are intenţia să cedeze, dar că se respectă totuşi convenţiile internaţionale care solicită ca, în caz de conflict armat, civilii să fie protejaţi. Organizaţiile internaţionale – NATO, UE şi OSCE – au cerut imediat încetarea ostilităţilor în regiune. „Le solicităm georgienilor, osetinilor şi ruşilor să înceteze focul, să pună capăt operaţiunilor militare şi să oprească orice altă escaladare a conflictului”, se arată în comunicatul de presă al OSCE, citat de AFP. Un război ar avea un impact devastator asupra Caucazului, a avertizat preşedintele finlandez al OSCE.

 

Tancurile ruseşti au intrat în Osetia de Sud

 

Potrivit informaţiilor apărute pe agenţiile internaţionale de presă, în ultimele săptămâni, Georgia a fost alimentată cu armament şi echipamente militare de mai multe state NATO (inclusiv SUA), dar şi de Ucraina. Un alt semn că ambele părţi erau conştiente că va urma o escaladare a tensiunilor.

 

Singurul organism internaţional care ar fi putut, teoretic, face ceva în această situaţie, Consiliul de Securitate al ONU, a fost şi de această dată complet paralizat. Cei 15 membri nu au reuşit decât să-şi manifeste „îngrijorarea faţă de agravarea situaţiei”, dar nu au căzut de acord asupra unei declaraţii care să ceară părţilor să renunţe la folosirea forţei.

 

Abhazia, pregătită şi ea să intervină

 

Ca pentru a pune gaz pe foc, preşedintele celeilalte republici separatiste de sub tutela Georgiei, Abhazia, a anunţat că „pentru încălzire” va trimite 1000 de voluntari spre Osetia de Sud, pentru a lupta împotriva Georgiei, relatează agenţia rusească Interfax. „Sperăm că separatiştii abhazi nu vor adăuga şi alte probleme în regiune”, a avertizat un alt ministru georgian – cel al Reintegrării. Însă autointitulatul lider abhaz, Serghei Bagapş, nu pare să dea înapoi, el indicând că a recurs la această măsură pentru că se teme că Ahbazia ar putea fi următoarea ţintă a forţelor georgiene, după Osetia de Sud.(E.F.)

 

Rusia suplimentează numărul de trupe din Osetia de Sud

 

Agenţiile ruse au anunţat că armata rusă a trimis unităţi militare care au ajuns în cursul nopţii în Osetia de Sud, pentru a consolida trupele de menţinere a păcii, şi a menţionat sosirea iminentă a unor noi întăriri.

 

Igor Konaşenkov, adjunct al comandantului infanteriei ruse, a declarat că unităţi ale armatei a 58-a vor încerca să “stabilească pacea” în regiune, care a fost scena confruntărilor dintre forţele ruse şi cele georgiene timp de două zile, potrivit agenţiilor ruse. Noi “unităţi speciale” vor sosi “în următoarele câteva ore”, a adăugat el. (un rezumat cf.Gandul)

 

// //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—> //—>]]>

 

Sfântul Nifon, cu Sfinte Moaste la Catedrala Mitropolitana Craiova

 

Luni este prăznuit Sfântul Nifon (primul dintre sfintii cononizati in tara noastră)pe timpul lui Neagoe Basarab.

 

Sfantul Nifon a fost de origine greacă, fiind patriarh al Constantinopolului la sfârşitul secolului al XV-lea şi mitropolit al Ţării Româneşti.

 

Acesta a fost initial ales mitropolit de Tesalonic, participând astfel la Sinodul de la Constantinopol (1488), în care s-au respins hotărârile de unire cu Roma, luate de Sinodul de la Florenţa în 1439.

În 1486, Sfântul Nifon e ales patriarh al Constantinopolului, in 1488 indepartat si mai apoi rechemat în 1489. În anul 1498 a fost surghiunit la Adrianopole, unde l-a întâlnit pe domnitorul muntean Radu cel Mare (1495-1508). Împreună cu acesta, a ajuns în Ţara Românească, unde a organizat cu înţelepciune viaţa bisericească a ţării.

 

Canonizarea sa a avut loc pe 16 august 1517, a doua zi după sfinţirea mănăstirii lui Neagoe Vodă din Curtea de Argeş, în prezenţa patriarhului ecumenic Teolipt I, hotarandu-se ca data de praznuire 11 august.

 

Cimitirul Municipal Sibiu se conformează normelor UE

 

Capela funerara a acestui cimitir va avea din toamna 3 camere mortuare , din care 2 dotate cu instalatie de frig. Alaturi vor exista inca doua camere: una pentru depunerea de coroane si alta pentru familie. In acelasi timp se vor executa si unele lucrari la rigolele de colectare a apei pluviale .

 

“Truth Rising”

 

Asociatia Altermedia si Infocon propun publicului român un nou documentar independent. “9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising” (”Cronicile 9/11. Prima parte: Adevarul iese la iveala”) in regia lui Alex Jones, va fi prezentat, in avanpremiera romaneasca si europeana, la cea de a sasea editie a Festivalului Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti “SIMFEST”, desfasurata la Targu Mures.

 

Aceasta proiectie, care va avea loc sambata, 30 august 2008, este concretizarea colaborarii pe care organizatorii “SIMFEST” si Asociatia Altermedia o au, incepand cu editia din 2006 a festivalului, pentru prezentarea si evalularea “hors concours”, intr-un cadru restrans de profesionisti, a unor filme documentare independente mai greu accesibile in România.

 

Din luna septembrie, “9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising” va fi disponibil publicului larg in prezentari organizate de asemenea de Asociatia Altermedia si Infocon

 

“9/11 Chronicles. Part One: Truth Rising”

SUA, 2008

Data lansarii oficiale in SUA: 4 iulie 2008

Durata: 01:44 h

Regia Alex Jones

Imaginea Rob Jacobson, Aaron Dykes si Alex Jones

 

Film difuzat in Romania de Infocon si Asociatia Altermedia

 

“Nici o armata nu poate opri o idee al carei timp a venit” (Victor Hugo)

 

“Truth Rising” este o victorie de discursului liber, o colectie de marturii orale pe cale de disparitie dupa 11 Septembrie 2001 cand, in repetate randuri, autoritatile au declarat – chiar daca nu explicit – nul Primul Amendament al Constitutiei SUA, impiedicand cetatenii sa-si exprime ideile in mod liber in public.

 

“Stai jos si tine-ti gura!” (Zbigniew Brzezinski catre Luke Rudkowski, in timpul documentarii pentru film)

 

Alex Jones (34 de ani) este un jurnalist american de orientare paleo-conservatoare (traditionalist si anti-autoritar) binecunoscut in tara sa si in Canada pentru opozitia vehementa fata de institutiile si organizatiile internationale precum ONU, Banca Mondiala sau Grupul Bilderberg. Jurnalist de radio, realizator al emisiunii zilnice The Alex Jones Show, transmisa in direct de peste 60 de posturi de radio din SUA, regizor, documentarist, autor a 15 documentare de lung metraj despre pericolul unei dictaturi mondiale si al instaurarii unui stat politienesc in SUA. Fondatorul unei retele de website-uri de informare alternativa (Prisonplanet.com, Infowars.com etc.)

 

PROMO:

 

APEL ÎN SPRIJINUL CELOR CARE APĂRĂ FRONTIERELE LIMBII ROMÂNE

 

Congresul Naţional al Învăţătorilor din România şi al Învăţătorilor Români de peste Hotare va avea loc în 6-7 septembrie 2008 la Palatul Parlamentului. Congresul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi al Camerei Deputaţilor. Contăm pe prezenţa la eveniment a conducerii celor două camere ale parlamentului, a Primului Ministru, a comisiilor de învăţământ şi a comisiilor de politică externă ale parlamentului si a europarlamentarilor care reprezintă România la UE şi CE.

 

La congres, pe lângă 850 de învăţători din toate judeţele României vrem sa fie prezente şi 50 de cadre didactice de etnie română din Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc, Banatul Sarbesc.

 

Pana in prezent nu am lansat invitatiile pentru colegii de peste hotare fiindca nu avem inca asigurata finantarea cazarii si mesei lor pentru 2 zile si cheltuielile de transport. Ar fi deprimanta o neparticipare a lor fiindca Congresul se cheama si al Invatatorilor Romani de peste Hotare. Conform statutului nostru avem o structura in care fiecare comunitate de peste hotare isi delegă reprezentanti. Ar fi dezolant ca dupa ce s-au inscris la noi in asociatie sa nu ii avem intre noi pe reprezentantii acestor colegi care traiesc in alte state dar APARA FRONTIERELE LIMBII ROMANE la cel mai important eveniment.

 

Medalia de aur (înregistrată la Banca Naţională) acordată Congresului Învăţătorilor în 2006 a fost dată în păstrare până la viitorul congres învăţătorilor români din Tiraspol-Transnistria. Aceşti învăţători din Transnistria au făcut suprema dovadă a ataşamentului faţă de şcoala românească. Au apărat-o la propriu de armata, poliţia şi autorităţile separatiste, au suferit agresiuni fizice şi morale, au făcut şcoală fiindu-le tăiată apa şi curentul luni de zile, au convins elevii şi părinţii că limba nu se păstrează fără sacrificii. În timpul conflictului armat au fost învăţători şi elevi ucişi pentru că mergeau la şcoala cu tricolor românesc. DACA NU SE GĂSESC RESURSE ACEŞTI COLEGI NU VOR FI PRINTRE NOI şi deci nu vom avea la congres nici medalia de aur a congresului nostru.

 

Cei doritori sa sprijine participarea la congres a acestor colegi din comunitatile amintite pot depune cat cred de cuviinta prin ordin de plata sau mandat poştal în contul IBAN RO32CECEAR0137RON0355948 al Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania (cod fiscal 23564572). deschis la CEC Bank Arad (sucursala CEC Bank Arad are adresa Arad B-dul Revolutiei nr.5-7 cod postal 310139) – cu specificatia ,,pentru cadrele didactice de peste hotare,, sau pot sa ne solicite sa achite direct atunci in Bucuresti cheltuielile pentru unul/unii oaspeti sau o delegatie intreaga.

 

Informatii suplimentare aici sau tel: 0723259290; 0744195155

Viorel Dolha

presedintele Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania

 

Inscriptie din perioada ultimului rege al Iudeii, descoperita la Ierusalim

 

La Ierusalim a fost descoperita o inscriptie veche de 2.600 de ani, cu referire la un oficial aflat la curtea ultimului rege (mentionat in Biblie: Ieremia 21-1), al Iudeii, Sedecias.

 

Arheologul Eilat Mazar a declarat: “Am descoperit amprenta unei peceti purtand numele Gedaliah, fiul lui Pashur, intr-o bucată de argilă, remarcabil de bine conservata”.

 

Sedecias a fost vasal al regelui Babilonului, Nabucodonosor, si a murit in 586 i.Hr., dupa inabusirea revoltei regatului Iudeii impotriva Babilonului si cucerirea Ierusalimului.

 

Un alt arheolog renumit insa, pe numele sau Israel Finkelstein, a avertizat: “Zeci de amprente de peceti din acea epoca au fost deja descoperite, unele dovedindu-se a fi falsuri”, amintind ca muzeul Luvru detine doua peceti autentice din Iudeea, cu un secol mai vechi decat cele din epoca lui Sedecias.

 

Sapaturile, din cartierul Silwan, partea de rasarit a Ierusalimului, au scos la lumina ruinele unui palat cu lungimea de 30 de metri.

 

Modele pentru noi

 

Costică Mirăuţe – Inspectoratul de Jandarmi Botoşani avansat la gradul de maistru militar. Jandarmul a lucrat pentru evacuarea sinistratilor din Radauti Prut, in zonele inundate, 4 zile incontinuu, lasănd deoparte oboseala atunci cand este vorba de salvat vieti omenesti.

 

Curtişoara – costume populare

 

La Curtişoara (Gorj), Muzeul Arhitecturii Populare va găzdui o expoziţie de port popular din secolele XVIII – XX, incepand cu data 14 august. Expozitia va cuprinde dezbateri pe teme istorice si etnografice si va prezenta printre exponate si costumul cantaretei Maria Lataretu.

 

Zilele Branului

 

Între 9 şi 17 august, cu ocazia Zilelor Branului, va avea loc Târgul Meşterilor Populari va avea loc pe Platoul Inima Reginei Maria din Bran, judeţul Braşov . In plus vor fi organizate spectacole de muzică uşoară şi folclorică.

 

Link-uri: Noutati pe Platforma 1 “Lacasuri Ortodoxe

 

DOSARE – Documente

Schitul Cetatuia “Schimbarea la Fata” – Magura (Buzau)

 

CATEGORIA FILM:

Efectul televiunii asupra copilului – “Agresiunea virtuala”

Recomandari: RUSALCA (un desen, video animat)

Un film KSLCatalin: Sfintii Mucenici Epictet (preotul) si Astion(diaconul) – Aici este Casa lor… si se vor intoarce pentru totdeauna, in Casa lor…

Un film KSLCatalin: Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul – Caldarusani (Vecernia Mare, Hram)

Un film KSLCatalin: “Rugaciune catre Sfantul Nectarie – Filotei Zervakos”

Un film KSLCatalin: “Despre frumusetea normalitatii”, dati click aici.

 

CATEGORIA ARTICOLE:

Parintele Rafail – Schitul Lacu – transcrieri in “taina”(4)

Pe Stapanul si Arhiereul nostru…”

Sfanta Manastire Petru Voda – Parintele Iustin Parvu: “Sa fim buni si cuminti…”

Gradul de incredere in Biserica – interesul cui?

„Trasul de sireturi” sau… Parintele Iustin, ca scuza a „Bisericii antiecumenice, a inimii”- limite demult depasite

Biserica Anti-Corneana Romana(click aici)

 

CATEGORIA TEHNIC:

– Detector de “prieteni” invizibili pe messenger (click aici)

 

Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.