Fiul unui guvernator pakistanez, militant impotriva legii blasfemiei, a fost rapit

Salman Taseer Fiul unui proeminent politician pakistanez a fost asasinat, după ce a atacat legea blasfemiei din această ţară, fiind răpit în ziua de 26 august 2011, în Lahore, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Declaraţia aparţine Poliţiei.

Shahbaz Taseer, în vârstă de 27 de ani, se îndrepta spre locul de muncă, în prima jumătate a dimineţii, fără securitatea obişnuită pe care, de regulă, şi-o asigura. Acesta a fost dat jos, forţat, din maşina sa, sub ameninţarea cu arma, conform unor oficiali guvernamentali şi din poliţie.

Tatăl său, Salman Taseer, o figură centrală a partidului de guvernământ al Poporului Pakistanez, guvernator al Punjab, a fost ucis în luna ianuarie 2011, după ce a militat pentru reforma aplicată legilor care îi pedepseau pe cei care critică Islamul, ca si pe criminali, la pedeapsa cu moartea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.