Decizie de amnistiere, socanta pentru non-hindusii din Nepal

Armata de Aparare a nepalului - lider Ram Prasad Mainali     Conform materialelor primite in ultimele ore din zona Kathmandu, creştinii şi musulmanii din Nepal au reacţionat cu furie împotriva unei decizii a Guvernului, luată în data de 24 august 2011, de amnistiere a unei organizaţii “underground”, angajată într-o campanie de terorizare a non-hinduşilor care trăiesc în Nepal, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Într-un efort de dezarmare a organizaţiei, numită “Armata de Apărare a Nepalului” (CND), Guvernul s-a arătat dispus să o trateze pe aceasta ca pe o organizaţie politică, retrăgând dosarele penale împotriva ei şi a membrilor săi aflaţi în închisoare, inclusiv dosarul liderului Ram Prasad Mainali, cu condiţia să renunţe la armele pe care le deţin.

   "Este şocant", a spus Chirendra Satyal, purtătorul de cuvânt al Bisericii Adormirea Maicii Domnului. "Ne vom opune acestei manevre", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.