Bisericile din Cehia isi pot recupera proprietatile confiscate, renuntand la subventiile de la Stat

biserica ceha     Conform datelor primite de la corespondenti-abonaţi aflaţi în zona Varşovia, Polonia, o figură proeminenta a ecumenismului din Cehia a salutat acordul care ar permite Bisericilor să-şi revendice terenurile şi clădirile confiscate în timpul regimului comunist, cu condiţia renunţării la subvenţiile primite de la Stat, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   "Mingea este acum în terenul Guvernului, urmând ca el să pregătească legislaţia necesară", a spus Joel Ruml, preşedinte al Consiliului Ecumenic Ceh, adăugând că se aşteaptă ca legislaţia să fie introdusă la începutul anului viitor.

   Protestantul, în vârstă de 58 de ani, a mai precizat că proiectul a fost soluţionat şi finalizat la Praga, în ziua de 25 august 2011, permiţând asociaţiilor religioase să îşi recupereze bunurile pe care comuniştii, începând cu anul 1948, le-au confiscat şi, în cazuri speciale, permiţându-le acestora să se bucure de compensaţii financiare, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.