Prezbiterienii din Mexic rup relaţia cu Biserica SUA, la nivel oficial

Biserica presbiteriana din Mexic    Conform datelor primite din New York, Biserica Presbiteriană Naţională a Mexicului a hotărât prin vot încetarea relaţiei, vechi de 139 de ani, cu Biserica Prezbiteriană a Statelor Unite ale Americii.

   Decizia vine ca răspuns la decizia Bisericii SUA, luată la începutul acestui an, 2011, de a permite hirotonirea gay-lor şi a lesbienelor activi sexual. Potrivit unui comunicat de presă emis de Biserica SUA, hotărârea a fost luată cu un total de 116 voturi, contra 22, în cadrul Adunării Bisericii Mexicane, din 19 august 2011.

   Comunicatul arată că, probabil, acest lucru va pune în pericol continuarea activităţii din cadrul celei de-a 11-a misiuni bisericeşti a Statelor Unite, din Mexic, inclusiv activitatea de-a lungul frontierei SUA-Mexic, precum şi viitorul misiunilor congregaţionale pe termen scurt din Mexic şi alte peste 24 de parteneriate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.