(SLIDE) O noua clopotnita in Serbanesti – Tetoiu

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 2011 1

Preasfinţitul Emilian Lovişteanul a sfinţit o clopotniţă în parohia Şerbăneşti – Tetoiu, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, corespondent din zona, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 2011 2

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20113

Iniţiativa construirii acestei clopotniţe a fost a preotului paroh Mihai Crinu Ilina, cu sprijinul şi contribuţia primăriei Tetoiu şi a enoriaşilor.

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20114

Biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost construită pe temelia unei altei biserici prin stăruinţa preoţilor Adrian Catană şi Mihail Florian Popescu, fiind terminată şi împodobită de actualul paroh, iar la data de 5 octombrie 2008 a fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Gherasim Cristea, astăzi Arhiepiscopul Râmnicului.

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20115 clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20116 
Numeroşi credincioşi din comuna Tetoiu au participat in data de 27 august 2011, la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Parohia Şerbăneşti – Tetoiu, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a sfinţit şi noua clopotniţă ridicată în incinta acestei biserici.

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20117
clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20118
După Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a clopotniţei, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit învăţăturile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică citită in aceasta zi, şi la felicitat pe părintele Mihai Crinu Ilina pentru activitatea pastoral-misionară şi administrativă desfăşurată în parohie.

clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 20119 clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 201191 clopotnita in Serbanesti - Tetoiu 201192 
La sărbătoare au mai participat Părintele Iulian Mădălin Buşagă, Protoiereu de Drăgăşani, autorităţi locale, preoţi şi credincioşi din localitate şi din împrejurimi, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
– un articol pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.