(SLIDE) Dezvelirea statuii poetului Dragos Vranceanu (Poetul transhumantei) in Babeni, Valcea. Ortodoxie si arta 2011

Ortodoxie si arta babeni 2011 1

   În perioada 25 – 28 august 2011 s-a desfăşurat în oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea cea de-a XL-a ediţie a Festivalului folcloric de inspiraţie pastorală „La izvorul dorului”, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, corespondent in zona, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Ortodoxie si arta babeni 2011 2

Ortodoxie si arta babeni 2011 4

   Festivalul organizat de către Primăria oraşului Băbeni, Consiliul Local Băbeni şi Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu”, a avut ca parteneri Consiliul Judeţean Vâlcea, Prefectura Vâlcea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.

Ortodoxie si arta babeni 2011 3 Ortodoxie si arta babeni 2011 5

   În cadrul Festivalului, in data de 27 august 2011, de la orele 13:30, în parcul central din faţa Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu” din localitate, a avut loc festivitatea de dezvelire a statuii poetului Dragoş Vrânceanu (1907 – 1977), urmată de o slujbă de sfinţire şi un parastas în memoria poetului vâlcean, oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Ortodoxie si arta babeni 2011 6

Ortodoxie si arta babeni 2011 7

   După slujbă, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt în care a evocat personalitatea celui care a fost supranumit „Poetul Transhumanţei”.

statuie dragos vranceanu - babeni 2011 1

statuie dragos vranceanu - babeni 2011 3

   Partea a doua a evenimentului a fost marcată de Vernisajul expoziţiei de pictură „Ortodoxie şi artă” – Băbeni 2011, ajuns la a IV-a ediţie, desfăşurat în Sala de şedinţe a Primăriei Băbeni.

statuie dragos vranceanu - babeni 2011 2

statuie dragos vranceanu - babeni 2011 4

   La expoziţie a participat şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit un cuvânt de învăţătură, i-a felicitat şi i-a binecuvântat pe tinerii plasticieni pentru lucrările şi talentul lor deosebit şi le-a acordat împreună cu părintele Emil Rădulescu, directorul Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu” din Băbeni, diplome şi cărţi de rugăciuni.

statuie dragos vranceanu - babeni 2011 5 statuie dragos vranceanu - babeni 2011 6

   Festivalului folcloric de inspiraţie pastorală „La izvorul dorului” ce se desfăşoară an de an în oraşul Băbeni, aduce în zilele acestea numeroase ansambluri folclorice din judeţ şi din ţară care prezintă în spectacolele lor cântecul, portul popular, tradiţia şi obiceiurile neamului românesc, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

statuie dragos vranceanu - babeni 2011 7 statuie dragos vranceanu - babeni 2011 8
   La acest eveniment au mai luat parte reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de stat, oameni de cultură, scriitori şi profesori universitari din oraşul Băbeni şi din împrejurimi.

– un articol pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de contributor: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.