publicat în: Arhivă

Cateva cuvinte despre cinstirea Sfintei Angelina (12 august)

sfanta angelina serbia albania Sfânta Angelina a fost fiică a Domnitorului Ortodox Albanez, Gjergj Arianit Komneni, soră a lui George Kastrioti Skanderbeg şi soţie a despotului sârb Stefan Brankovic, fiul lui George, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Alături de soţul ei, Sfânta Angelina a trăit o viaţă plină de amărăciune, atât în Serbia, cât şi în exil, în Albania şi Italia. Fiii lor, Maksim şi Jovan, au fost educaţi în spirit creştin.

Când soţul ei a murit, Sfânta Angelina a devenit călugăriţă şi s-a dedicat rugăciunilor şi faptelor de milostenie, renovării şi construirii de biserici şi mânăstiri.

Oamenii îi spuneau "Maica Angelina".

Moaştele Sfintei Angelina, făcătoare de minuni, se află alături de rămăşiţele pământeşti ale dreptului Ştefan, soţul acesteia, şi de ale devotaţilor şi credincioşilor lor fii, Maksim şi Jovan, în Mănăstirea Krusedol.

Sfânta Maică Angelina a murit la începutul secolului al XVI-lea, si este cinstita in mod special de ortodocsii sarbi in data de 12 august, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, filolog Stanciu-Ana.