publicat în: Arhivă

FDFAC 2011: INTEGRAL AUDIO Conferinta de presa – 15 august (MTR – Clubul Taranului)

 Conferinta FDFAC 2011 MTR deschidere 1   Dunarea, un fluviu care, binevoitor, hraneste atatea popoare, isi depaseste astazi limita sa gastronomica, si printr-un festival de film.

   Într-o perioadă în care multiculturalismul se studiază doar la nivel guvernamental, în care criza financiară reneagă şi dezmoşteneşte orice încercare culturală, un festival de film nonconformist rupe lagărele convenţionalismului găsind loc de desfăşurare la Portul Cultural Cetate, acolo unde soarele sărută Dunărea înainte de culcare şi un Parc de Îngeri străjuieşte hotarele României.

   10 ţări – 10 culturi, legate de firul şerpuitor al Dunării şi evidenţiate prin arta gastronomică şi cea cinematografică îşi etalează vechiul şi noul, tradiţiile şi modernismul, la cea de-a doua ediţie a “Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară”.

Conferinta FDFAC 2011 MTR deschidere 3

   Totul se desfăşoară acasă la familia Dinescu, la doi paşi de locul în care Petrică Lupu a trăit experienţa vieţii lui care a generat, în perioada interbelică, controverse în toate mediile sociale.

   Sunteţi aşteptaţi cu toţii să participaţi la acest eveniment, fie că sunteţi atraşi de pelicule de arhivă sau de actualele realizări cinematografice, fie că vreţi să vă răsfăţaţi simţurile cu preparate culinare din 10 ţări dunărene, fie că, pur şi simplu, vreţi să priviţi de pe mal danubian, un ciclic apus de soare, prin “Poarta Îngerilor” deschisă la Cetate.

Conferinta FDFAC 2011 MTR deschidere 6

   Conferinţa de presă ocazionată de lansarea acestui eveniment, poate fi ascultată integral, aici:

Conferinta FDFAC 2011 MTR deschidere 2

   Au vorbit, astazi luni 15 august 2011, in zi de mare sarbatoare romaneasca, în ordine, urmatorii:

   – Constantin Fugaşin, directorul festivalului;

   – Marian Ţuţui, selecţionerul festivalului;

   – Mircea Dinescu, amfitrionul festivalului;

   Intervenţie: Dna. Irina Nistor, critic de film.

Alte materiale FDFAC 2011 gasiti dand click aici:  AFISFDFAC2011FestivaluldegustatorilordeFilmsiArtaCulinaraMirceaDinescu-162x150.

– reporter Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Ec. Carmen-Ana

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe/Asociatia Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara FDFAC 2011 – Fundatia Micea Dinescu – Asociatia Film Romania