publicat în: Arhivă

Foametea din Somalia: liderii Bisericii cauta solutii pe termen lung

 ajutoare foametea din africa 2011   Liderii Bisericii cauta solutii pe termen lung pentru criza alimentara existenta in Cornul Africii, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Conform datelor primite din zona Nairobi, Kenya, liderii religioşi susţin că explorează în prezent noi strategii pe termen scurt şi lung, pentru ca oamenii din Africa să încheie această perioadă în care sunt dependenţi de ajutoarele umanitare – în timp ce organizaţiile continuă să ajute câteva mi de persoane, care suferă din cauza secetei şi a foametei în Cornul Africii.

   Cea mai gravă secetă din ultimii 60 de ani a afectat deja mai mult de 12 milioane de oameni în Kenya, Etiopia, Djibouti şi Somalia. În centrul crizei pare să se situeze Somalia, unde zeci de mii de oameni fug în taberele de refugiaţi din Kenya şi Etiopia.

   "Noi nu am vrea să lucrăm numai la rezolvarea nevoilor imediate, ci sa încercăm să gasim cauzele acestei crize şi să ne luptăm cu ele, pentru că, din câte se vede, situaţia devine una cronică", afirmă Arhiepiscopul Ian Ernest din Provincia Oceanului Indian, preşedintele Consiliului Provinciei Anglicane din Africa, într-o conferinţă de presă ţinută în data de 10 august 2011, la Nairobi, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
– articol, traducere si redactare: Ec. Andreea Zahariea