Membrii Bisericii Copte ameninta cu retragerea copiilor, din scolile catolice din Toronto

banner formular inregistrare scoala din toronto 2011 Biserica Ortodoxă Coptă Ti Agia Maria şi Sf. Demiana din Etobicoke evaluează în această perioadă daunele pe care se poate să le fi provocat catedra Şcolii Districtuale din Toronto, care pune în pericol educaţia copiilor celor 5.000 de familii copte, în cazul în care consiliul director nu renunţă la politica sa de egalitate, mandatand egalitatea între elevii gay, lesbiene, bisexuali şi transsexuali.

Părintele Ieremia Attaalla avertizează pentru publicaţia Xtra că tineretul nu poate să înţeleagă conceptele de sexualitate, iar homosexualitatea nu ar trebui să fie predată în şcoli.

“Noi, pur si simplu nu credem în homosexualitate”, spune el. “Şcolile publice fac deja sexualitate. Şcolile catolice ar trebui să predea mesajul Bibliei”.

El mai susţine că “actele homosexuale sunt intrinsec dezordonate”, conform catehismului catolic. Orientările pastorale de ajutorare a elevilor atraşi de acelaşi sex, dezvoltate de liderii episcopi ai Institutului pentru Educaţie Catolică, ar trebui să le spună că “gay” nu este o identitate, că homosexualitatea este “imorală şi păcătoasă”, şi că oamenii gay ar trebui să trăiască o viaţă de castitate. Acesta ar trebui sa fie orientarea principală în instruirea administratorilor catolici de şcoli şi a cadrelor didactice, privind homosexualitatea.

Attaalla spune că membrii congregaţiei sale sunt “supăraţi” şi se “tem” că copiii lor “vor învăţa despre homosexualitate” în şcolile catolice. El a scris recent o scrisoare către directoarea Şcolii Districtuale Catolice din Toronto, Ann Perron, în numele Bisericilor Sf. Marcu din Scarborough, St. George şi St Ruiess din North York, St Mourice şi St Verena din North York şi St Agia Maria şi St Demiana din Etobicoke.

“Toate aceste biserici au o populaţie de cel puţin 5.000 de familii şi 12 preoţi care deservesc aceste Biserici, şi aş spune că cel puţin 80% din aceste familii îşi au copiii într-o şcoală catolică, restul învăţând în şcolile private”, scrie el. “Niciuna dintre aceste familii nu sprijină consiliul şcolii publice, din cauza punerii în aplicare a politicii EIE, prin urmare, în cazul în care această politică este pusă în aplicare şi în Şcoala Districtuală Catolică din Toronto, noi nu vom ezita să ne retragem copiii, atâta timp cât modificările solicitate nu sunt puse în aplicare”.

Attaalla spune că biserica lui numără 5.000 de familii, cu copii care frecventează şcolile catolice din Toronto. Şcolile primesc între 8.000 $ şi 10.000 $ din bani publici, pentru fiecare elev. Deci, în cazul în care Biserica îşi duce la bun sfârşit ameninţarea, aceasta ar putea costa consiliului până la 40 milioane de dolari.

-articol, traducere si redactare: Jurn. Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.