2,2 miliarde de oameni traiesc in tari in care restrictiile asupra religiei cresc substantial

restrictii religioase in statele lumii 2011 pew research O treime din lume – circa 2,2 miliarde de oameni – locuieste în ţări unde restricţiile privind religia au crescut substanţial, potrivit unui nou raport.
Pew Forum pentru Religie şi Studiul Vieţii Publice a prezentat marţi, 9 august 2011, situaţia ţărilor cu intoleranţă din ce în ce mai mare faţă de libertatea religioasă, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date primite de la corespondenti-abionati aflati in zona Washington-ului.

"Pare a fi un fel de polarizare", în special în ţările cu interdicţii constituţionale împotriva blasfemiei, a declarat Brian Grim, cercetător principal în cadrul raportului. "Atunci când există deja un set de restricţii, atunci este şi mai uşor să adaugi încă una".

Între naţiunile cu cea mai mare creştere în privinţa restricţiilor guvernamentale religioase se află, în ordinea volumului populaţiei: Egiptul, Franţa, Algeria, Uganda şi Malaezia.
Printre naţiunile în care restricţiile din partea guvernului au scăzut, se află, în ordinea populaţiei: Grecia, Togo, Nicaragua, Republica Macedonia şi Guineea-Bissau.

Raportul a cules date din 198 de ţări şi teritorii, în perioada 2006 – 2009, şi a tinut cont, de asemenea, şi de ostilitatile faţă de anumite grupuri sociale religioase. Coreea de Nord, cu unul dintre cele mai represive regimuri, nu a putut fi inclusă în baza de date.
Cercetatorii au colectat datele înainte de “Primăvara arabă”, dar au spus că raportul poate reflecta într-o oarecare măsură şi revoltele din acest an, din Orientul Mijlociu.
"Este indiscutabil faptul că creşterea nivelului restricţiilor, este parte a contextului global în care au şi avut loc revoltele”, a explicat Grim.

Studiul mai menţionează, în plus, că Europa deţine cea mai mare parte a ţărilor în care ostilităţile sociale legate de religie au crescut. Recomand textul pe Google: fiindca: În Franţa, de exemplu, femeile sunt blocate prin lege să poarte vălul musulman, burqa.

Mai mult decât alte grupări, musulmanii şi creştinii au suferit în urma hărţuirilor legate de religia lor. Dar, cercetătorii Pew au remarcat faptul că, împreună, aceste grupuri cuprind mai mult de jumătate din populaţia lumii. Grupările mai mici care au suferit din punct de vedere religios, în mod disproporţionat, constată studiul, îi include pe evrei. Reprezentând mai puţin de 1% din oamenii din întreaga lume, evreii au fost hărţuiţi în 75 de ţări.

Per total, aproximativ 70% din oamenii acestei lumi trăiesc în ţări cu represiune religioasă semnificativă – o cifră care coincide cu rezultatul unui studiu similar al Pew Research, realizat în urmă cu 2 ani. Cu toate acestea, naţiunile în care represiunea religioasă este în creştere, tind să fie populate, mai menţionează autorii acestui nou studiu, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.