Catolicosul armean Aram I primeste o bucata de lemn din Arca lui Noe

bucata de lemn din Arca lui Noe    Catolicosul Marii Case a Ciliciei, Aram I, a primit în dar o bucată de lemn din Arca lui Noe, informează Agenţia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Publicaţia locală “Noutăţi din Armenia” face cu această ocazie unele precizări, amintind că alpinistul italian Tido de Luca a descoperit piesa, când a escaladat Muntele Ararat, anul trecut. La acea data, evenimentul a fost amintit in paginile Lacasuri Ortodoxe, fiind pus la dispozitia cititorilor si un material video.

Map picture

   Conform informaţiilor primite de la un mebru-corespondent aflat în zonă, care ne-a sesizat materialul, bucata de lemn, care se presupune că ar aparţine Arcei lui Noe, i-a fost donată lui Aram I, de catre părintele Vahan Ohanian, din Mănăstirea Mechitariana* Sfântul Lazăr din Veneţia, Italia.
   Alpinistul italian vizitase Casa Mare a Ciliciei, în Anthelia (Beirut, Liban), anul trecut.

   La solicitarea lui Aram I, bucata de lemn proaspăt descoperită, care se consideră că aparţine Arcei lui Noe, va fi aşezată în muzeul din Cilicia, în Anthelia, mai informează Agenţia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   *Mechitarienii (Mechitariştii) sunt o congregaţie de călugării benedictini, ai Bisericii Catolice Armene, fondată în 1712 de către Mechitar de Sevasta. Aceştia sunt mai cunoscuţi pentru seriile lor de publicaţii academice ale unor versiuni armene ale mai multor texte antice greceşti pierdute.

– redactare: jurnalista DIMITRIU-DANIELA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.