09.02.2009: Biserică şi centru cultural pentru comunitatea românească din Verona

Primăria din Verona a aprobat o propunere de acordare a unui teren de 5.100 metri pătraţi comunităţii româneşti din zonă. Cererea a fost înaintată de Consulatul General al României la Milano şi a fost motivată cu dorinţa de a construi o biserică şi un centru cultural.

Pentru moment terenul face obiectul unei cesiuni pentru 99 de ani, dar sunt mari şanse să fie cumpărat de câtre autorităţile române. „Valoarea evaluată a terenului este de 250.000 euro şi deja am început să căutăm sponsori pentru susţinerea acestui proiect”, ne-a declarat Consulul de la Milano, Tiberiu Dinu.

Schiţa proiectului prevede construcţia unei biserici, a unei grădiniţe, a unui loc de întâlnire pentru menajerele şi îngrijitoarele din zonă şi a unui centru cultural. Structura va fi amplasată în Via Palladio. „Ne bazăm pe sprijinul Patriarhiei şi bineînţeles pe sprijinul Guvernului pentru a pune în practică acest proiect, mai ales în această perioadă în care apele nu sunt tocmai limpezi pentru comunitatea românească”, a completat consulul Dinu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.